"Trebuie sa ne ostenim sa fim buni, caci ne ducem in vesnicie cu trasaturile noastre de caracter. Gandurile bune si dorintele bune ne dau binele inca de aici. Aici se castiga Raiul, aici trebuie sa biruim tot gandul rau - sa stapaneasca duhul peste materie, sa se inalte duhul mai presus de toate maruntisurile lumii acesteia." - staretul Tadei (http://www.citatecelebre.net/search/caracter)
Gandurile de astazi, departe de a fi un raspuns la o anume postare citita pe site-ul pe care-l urmaresc CU UN INTERES ANUME, au la baza o istorie veche, care se poate gasi si pe Wikipedia si doresc sa sublinieze ca, oricare ar fi situatia si conjunctura, cel care invinge este Adevarul Suprem.
Istorisirea vorbeste de un grup de oameni care, condusi de un CARACTER PUTERNIC, CREDINCIOS si DEDICAT, intr-o perioada deosebit de critica pentru acel popor ce se considera "protejat" (poporul se afla intr-o dezastroasa stare de degradare si existenta, fiind DEPORTAT), a reusit sa faca ceva nemaipomenit pentru dusmanii, carcotasii sau detractorii acelui ev ( a doua jumatate a secolului al V-lea i.H.), reconstruirea zidurilor Ierusalimului.
Pentru ca povestea, implicatiile si AJUTORUL se pot descoperi lecturand, in Sfanta Scriptura, cartea Neemia, gandurile s-au oprit asupra unui singur citat pa cere-l redau, prin copy-paste:
"Si din ziua aceea în care eu am fost numit guvernator al lor în ţara lui Iuda, din anul al douăzecilea până în anul al treizeci şi doilea al regelui Artaxerxe, timp de doisprezece ani eu şi fraţii mei n-am mâncat pâinea de conducător."(Cartea lui Neemia (a doua Ezdra)- cap.5)
Trecem, ca popor, printr-o puternica stare de criza. Cu multe si grele urmari DOAR pentru popor. In aceasta perioada critica, cei care ne dau sfaturi si ne tin lectii de "rezistenta in dezastru" se imbogatesc si prospera. Ca exemple, as puncta doar o anume FABRICA DE INGHETATA care prospera, O CRAMA care se dezvolta si MULTE AFACERI care nu cunosc ce este aceea criza, desi romanului de rand i se tot IMPUNE sa stranga cureaua (aici, din pacate, trebuie sa amintesc inclusiv de statul care, tepuit de baietii destepti din toate domeniile si sferele de activitate, isi inrobeste tot mai mult contribuabilii care nu doresc decat sa traiasca decent, doar de aceea au acceptat "simulacrul de eliberare" din decembrie 1989).
NEEMIA, exemplul din cartea cu acelasi nume, a lucrat timp de 12 ani fara sa beneficieze de SALARIZAREA pe care o primea ca guvernator platit.
In gandirea mea, utopica ce-i drept, am stat si am meditat asupra a ceea ce ar insemna implementarea acestui exemplu in cotidianul nostru mioritic.
Pentru ca, vrem nu vrem, avem atat de multi conducatori bugetari cu afaceri (chiar in familie) la toate nivelurile si structurile administrative, guvernamentale si nu numai dar ATAT DE PUTINE CARACTERE care sa faca ceva pentru natiune si tara.
Din pacate, acea situatie se petrecea cu peste 2500 de ani in urma, in conditiile in care Neemia mai spunea, in incheierea capitolului sus-amintit:
"Dumnezeu să primească tot ce am făcut eu spre binele poporului acestuia."
Si, ca incheiere, nu pot sa nu meditez, in acelasi palier cu aceasta la NEVOIE MAJORA de EXEMPLU PERSONAL si la propunerea ca de Sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa mai fie o zi libera.
Oare pentru introspectie si meditatie la ceea ce spune, din nou, Adevarul Suprem: "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate..."(Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel) ?
O nevoie anume de clarificare urgenta caci, desi este la indemana oricui, acest ADEVAR este ignorat mai ales cu cat se inainteaza in ierarhie, grad sau functie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu