miercuri, 13 noiembrie 2013

Despre ... brasoave

Minciuna premeditată nu mai e o chestiune de fantezie, ci de caracter.- Tudor Musatescu


Nu traditionalii covrigi din Tara Barsei mi-au inspirat gandurile de astazi, cu toate ca pentru pretul lor si, mai ales, pentru modul in care se potrivesc statutului nostru de beneficiari ai implementarii "pauperizarii mioritice continue" ar merita-o. Gandurile de astazi, nascute dupa semnalul de toamna al "numararii protestelor"  deja incepute si care urmeaza, privesc o stare "de bine" cu care noi, manipulatii, marginalizatii si ignoratii perioadelor de bascalie interelectorala, ne confruntam cotidian de aproape 24 de ani de democratie originala romaneasca. Si asta tocmai din cauza brasoavelor pe care trebuie sa le suportam periodic, din 4 in 4 ani dar mai ales a caracterului si statutului de grosieri pe care castigatorii voturilor noastre il demonstreaza, indiferent de culoarea politica, postelectoral.

Si nu ultimele stiri media mi-au sugerat aceste ganduri, cu toate ca ele mi-au intarit convingerea ca "sangele apa nu se face" (tinand cont de informatia conform careia 2 generali si peste 100 de persoane au fost condamnate pentru "avansarile" frauduloase din perioada 2009-2010, sub conducerea cui oare?).

Cautand, ieri, prin butonare ceva care sa-mi mai descreteasca fruntea si asa plina de ridurile batjocorii pe care trebuie sa o suport (alaturi de toti oropsitii democratiei romanesti care "inghit si accepta" cele mai inumane conditii de munca), ca urmare a unei legislatii a muncii mai mult decat permisiva pentru patroni si opresiva pentru defavorizatii libertatii prost intelese (caci cine te mai vrea dupa 50 de ani?), am ajuns la un post tv oarecare unde moderatorul prezenta ceva mai mult decat socant. 

O tanara romanca, salvata de specialistii occidentali dupa mai multe operatii reusite si careia "specialistii" nostri nu-i mai dadeau nici o sansa de viata, s-a vazut in imposibilitatea de a mai putea trai deoarece alti "specialisti", in munca si protectie sociala, i-au taiat tatalui orice mijloc de subzistenta. 
In acelasi timp, un oarecare consilier, dintr-un oarecare minster cu greutate, este platit cu peste 2000 euro pentru doar 2 ore de participare la o sedinta a unui anume consiliu de administratie. Si, spunea acelasi moderator, asta nu este nimic daca tinem cont ca anume manageri ai unor consilii de administratie de la societati bugetare, de stat, primesc lunar salarii mai mari chiar decat ale Secretarului general al N.A.T.O.

Si mi-am amintit, astfel, cat de "brasoveni" au fost si sunt toti alesii si numitii nostri, din toate puterile separate ale statului si cum ne-au "convertit" pe noi, cei dornici de libertate si democratie sa le primim brasoavele. De la "cel mai sarac, cinstit si, cu voia... noastra, ultimul pe lista" si pana la "cel mai bun navigator", impreuna cu toata masinaria de manipulare si prostire a unei natiuni numita (oare de ce pe plaiul nostru mioritic?) "stat de drept".

Asa stand lucrurile, stau si ma gandesc ce va urma.
Studentii au iesit in strada, personalul din sanatate urmeaza, probabil se vor solidariza si sindicatele diverse dar usor manipulabile din alte sectoare si, in prag de iarna vom asista la noi si previzibile proteste. Dar, vorba maestrului: "Si cu asta ce-am facut?".

F.M.I.-ul va veni si va "monitoriza" incontinuare "realizarile" Guvernului dar nu va misca un deget pentru inlaturarea gravelor discrepante din mediul bugetar, U.E. ne va folosi ca pe "supapa ei de refulare" pentru politicile partinice care, se pare, ca o caracterizeaza, reprezentantii nostri politici vor "face totul" pentru ca interesul partinic sa primeze in fata celui national si popular iar noi, asa cum am fost obisnuiti, vom inghiti incontinuare brasoave sau, cum se spunea intr-un film biografic, in "iepoca", vom fi serviti perpetuu cu "RAHAT CU APA RECE!" (curiosii pot revedea filmul "Ciprian Porumbesc", daca-i ajuta cu ceva).

Sau poate toata starea asta pe care o vedem, o urmarim si o traim noi poporul, cei care, constitutional, ar trebui sa fim adevaratii suverani se datoreaza ignorarii unui "avertisment" uitat acum, dar atat de indragit odata:

„Trăim în miezul unui ev aprins
Şi-i dăm a-nsufleţirii noastre vamă.
Cei ce nu ard dezlănţuit ca noi
În flăcările noastre se destramă.“
?


Daca nu si asta a fost tot o mare brasoava!






  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu