duminică, 5 aprilie 2015

Despre ... joaca periculoasa

„Viața este un joc cu bumeranguri. Gândurile, cuvintele și faptele noastre se întorc la noi, mai devreme sau mai târziu, cu acuratețe năucitoare.” 
Neale Donald Walsch (născut pe 10 septembrie 1943) este un scriitor american, cunoscut pentru seria Conversații cu Dumnezeu.

De dimineata, in liniste, dupa ce mi-am citit partea mea de meditatie m-am apucat sa rasfoiesc presa online. M-am "focusat" nu doar asupra articolelor cat, mai ales, asupra comentariilor. Ce am gasit m-a determinat sa-mi reevaluez postarile, nu de alta dar nu vreau sa fiu categorisit in vreun fel sau altul deoarece scriu, asa cum am mai precizat, doar simple ganduri care nu au ceva de a face cu propaganda. Si nu sunt platit de nimeni pentru asta.

Subiectul cel mai fierbinte ramane, asa cum am inteles, conflictul dintre bine si rau, materializat in tragedia slava (in zona crestina) si in tragedia "libertatii" (in zona islamica). Cat priveste cealalta componenta a monoteismului, nu prea am gasit referinte de impact la ea desi, cu siguranta, aceasta este influentata si influenteaza  puternic "restul lumii".

Gandurile de astazi au pornit de fapt, daca ma gandesc bine, de la filmul revazut ieri "Razboiul lui Charlie Wilson", despre care am mai facut referire. De fapt de la doua remarci.
Incep cu a doua, care mi se pare definitorie pentru toata istoria noastra foarte recenta si care se afla in ultima fraza ce incheie proiectie: " ... SI AM DAT-O IN BARA!". Merita atentie, nu?
Dar prima, o frantura din discutia avuta dupa "victorie" (anuntul retragerii sovieticilor din Afganistan) este si mai interesanta (o redau din memorie, asa cum mi-o amintesc).
Stand de vorba cu partenerul sau de la CIA, congresmenului C. Wilson i se sugereaza sa se implice pentru refacerea societatii afgane, prin scoli, spitale samd, specialistul din serviciile secrete avertizand ca "deja au aparut fundamentalistii in capitala".
Cerere normala si legitima dar neonorata de Congres, din motive "de democratie" si cu urmari care se intrevad si astazi (filmul fiind realizat dupa fapte reale, nu din fictiuni).

Nu trebuie sa fii analist ca sa vezi cum se repeta greselile trecutului si cum se implinesc cele mai negre predictii (iar Dex-ul le spune si profetii, ca sa completez un comentariu de undeva) legate de "joaca de-a viitorul".
Tocmai de aceea m-am oprit si asupra citatului de la inceput. Care pare a fi cel putin ingrijorator, pentru cine vrea sa se gandeasca bine la viitor.

Pentru mine, insa, mi se pare mai ingrijorator un avertisment mult mai important care, de cateva mii de ani nu este luat in calcul ajungandu-se ca astazi el sa fie minimizat sau chiar, din pacate, bagatelizat desi se incheie cu un cuvant greu si grav chiar prin semnificatia lui: blestem.

"1. Caci iata, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea; ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa nici radacina, nici ramura.

2. Dar pentru voi, care va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii, si tamaduirea va fi sub aripile Lui; veti iesi si veti sari ca viteii din grajd.

3. Si veti calca in picioare pe cei rai, caci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre, in ziua pe care o pregatesc Eu, zice Domnul ostirilor.

4. Aduceti-va aminte de Legea lui Moise, robul Meu, caruia i-am dat in Horeb randuieli si porunci pentru tot Israelul!

5. Iata, va voi trimite pe prorocul Ilie inainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare si infricosata.

6. El va intoarce inima parintilor spre copii si inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem!"

(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/maleahi/4/)

Si ce poate fi mai grav, pentru intreaga lume decat o joaca periculoasa de-a ...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu