vineri, 24 aprilie 2015

Domnului Presedinte, cu dragoste!

"Asociază-te cu oameni de calitate dacă îţi respecţi propria reputaţie!"- George Washington (http://autori.citatepedia.ro/George Washington)

Si astazi as fi abordat o cu totul alta tematica, poate cea care ma intereseaza si pe care am urmarit-o constant patru ani, de cand parlamentul PDL ne-a demonstrat cum se face si s-a facut, in guvernarea de trista amintire, "ARTIMETICA" (am pus in pagina destule ganduri despre aceasta speta). Nu pot, tot din cauza de stiri. Iar stirea cea mai "tare", dupa parerea mea, este cea referitoare la scurgeri. De informatii. La Palatul Cotroceni, conform:(http://www.enational.ro/dezvaluiri/scurgeri-de-informatii-la-palatul-cotroceni-471477.html/).

Nu pot si nu-mi permit sa intru in detalii. Materialul publicat spune destule, adica atat cat poate spune media si are si un paragraf intitulat chiar "Avertismentul contrainformatiilor". E specialitatea lor.

Se pune, totusi intrebarea fireasca: cum este posibil?

Problema care m-a pus pe ganduri are doua aspecte.

Prima, de ordin tehnic vizeaza modul in care, in cei peste douazeci si cinci de ani de democratie originala, s-a tot dat de pamant si s-a minimizat rolul unui element foarte important si fundamental pentru munca specifica protectiei. Nu-l voi numi, deoarece nu vreau ca carcotasii (sic!) sa ma acuze de ceva, ci doar voi generaliza: factorul uman. Profesionistii stiu despre ce este vorba. 
Acesta, dus la o extrema periculoasa (dar exploatat perfect inclusiv in democratiile cu traditie) face posibil ca orice sa se poata intampla. Inclusiv scurgerea de informatii despre care vorbeste articolul.
Ca paranteza, stau si ma intreb cum se poate ca "acolo" tehnica sa nu fi ajuns, pentru a monitoriza locurile de importanta deosebita!?!

A doua problema este legata de una dintre primele declaratii ale Domnului nostru Presedinte dupa alegeri, privita in contextul citatului de la inceput.
Spunea Domnia sa, daca-mi amitesc corect, ca "nu este dator nimanui" (subliniez bolduit si cu caractere extra mari). Sau cel putin asa am inteles eu ca nu poate fi "manipulat", dirijat sau influentat de cineva sau ceva.
Nici speta aceasta nu o voi analiza, caci "specialistii" o dezbat pro si contra, pe toate partile chiar din momentul castigarii alegerilor.
Ma surprinde, insa ca o personalitate cu puternice legaturi in Occident sa nu se "orienteze" dupa modul in care omologii si relatiile sale si-au realizat echipa. Mai mult, ma surprinde ca avand ca model pe presedintele Germaniei, pastor luteran nu si-a "atras" in echipa oameni mai mult cu frica de Dumnezeu decat iubitori de placeri lumesti in ale puterii. Caci, cu siguranta avea de unde.

Abordand, asadar, "problema" in cauza, m-am gandit sa las spre reamintire doua crampee de intelepciune din aceeasi Carte a Cartilor, nu doar pentru vizitatorii blogului meu ci chiar pentru Domnul Presedinte si echipa sa. 

Primul completeaza minunat citatul celui care lasa posteritatii multe adevaruri acum ignorate, din care am inserat, deja cateva anterior:

"1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia." (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/timotei-2/3)

Al doilea se poate constitui chiar intr-un motto pentru o activitate viitoare cat mai prodigioasa si spune asa:

"21. Nu te lasa biruit de rau, ci biruie raul prin bine." (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/12)

Din si cu dragoste!

  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu