luni, 7 septembrie 2015

Despre ... "miscari"

In aceasta perioada de patimi noi dar, in acelasi timp, vechi decand lumea mi se pare anost sa comentezi evidente, interne sau externe, chiar daca ele au un puternic impact emotional. 
In desfasurarea evenimentelor care o caracterizeaza si prin evidentierea personalitatilor aflate in lumina "reflectoarelor" un fapt, poate banal, ma pune pe ganduri si-mi naste o intrebare: nu ar fi fost mai corect ca in "bagajul" cu care "ei" s-au prezentat nu acum, ci atunci cand si-au etalat CV-urile, sa se fi regasit si ignorata pregatire spirituala?

Poate atunci, avand macar un o amintire a lectiiilor de civism si nu numai pe care Cartea Cartilor le insufla, ar fi aflat mult mai multe adevaruri care i-ar fi putut feri de "miscari" (schimbari) de ... statut si temperatura.

Iar una dintre lectii se regaseste intr-un episod de cugetare, pe care l-am mai amitit dar merita readus in atentie, mai ales acum. 

Incheierea spune totul si mai mult decat atat (si o redau cu alte caractere si marime).
Parerea mea!

1 (Un psalm al lui David.) Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt?1 (Un psalm al lui David.) Doamne, cine va locui in locasul Tau si cine se va salaslui in muntele cel sfant al Tau?
2 - Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu şi spune adevărul din inimă.2 Cel ce umbla fara prihana si face dreptate, cel ce are adevarul in inima sa,
3 Acela nu cleveteşte cu limba lui, nu face rău semenului său şi nu aruncă ocara asupra aproapelui său.3 Cel ce n-a viclenit cu limba, nici n-a facut rau impotriva vecinului sau si ocara n-a rostit impotriva aproapelui sau.
4 El priveşte cu dispreţ pe cel vrednic de dispreţuit, dar cinsteşte pe cei ce se tem de Domnul. El nu-şi ia vorba înapoi dacă face un jurământ în paguba lui.4 Defaimat sa fie inaintea Lui "el ce vicleneste, iar pe cei ce se tem de Domnul ii slaveste; cel ce se jura aproapelui sau si nu se leapada,
5 El nu-şi dă banii cu dobândă şi nu ia mită împotriva celui nevinovat. Cel ce se poartă aşa, nu se clatină niciodată.5 Argintul sau nu l-a dat cu camata si daruri impotriva celor nevinovati n-a luat. Cel ce face acestea nu se va clatina in veac.
(http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/psalmi/15/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu