joi, 3 septembrie 2015

Pentru ca ... nu ma pot abtine

Nu sunt un fan CTP. Dar ii accept judecatile, mai ales atunci cand ele au ... "punct ochit, punct lovit". Asa a fost si cea de astazi, ascultata la "radioul meu" si pe care, din nefericire, nu o pot reda. Pot doar sa-i redau, prin copy-paste, inceputul: „Am vrea ca drepturile omului să fie valabile numai când omul suntem noi. Vrem să nu mai existe nicio barieră între România şi Occident, dar dacă Orientul vine pe aici şi nu vine de plăcere, vrem garduri cât mai înalte.” (http://www.europafm.ro/judecata-de-joi-audio-6). 
Dar merita ascultata si "digerata" in intregime macar pentru trimiterile pe care le face, daca nu pentru esenta concretizata intr-o incheiere care spune totul despre democratia noastra originala.

De ce?

Uite asa, pentru ca nu ma pot abtine.

Pentru ca astazi, tot la stiri, ni s-a prezentat APOGEUL IMPOSTURII
(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20394870-exclusiv-apogeul-imposturii-gabriel-oprea-facut-secretara-doctor-stiinte-militare-informatii-propunerea-ministrului-traian-basescu-decorat-doua-ori-klaus-iohannis-dat-cea-mai-inalta-distinctie-stat-es.htm).
Pentru ca ieri, butonand telecomanda, am dat peste o emisiune la care se analiza tocmai prima speta de care aminteam anterior iar un distins participant prezenta, cu subiect si predicat, modul in care, "democratic si fara nici un interes" (ghilimelele explica totul) cineva, candva a fost ajutat, cu varf si indesat, pentru niste scopuri pe care noi le scapam.
Pentru ca, interesant, dupa un balci de toata frumusetea, cu scuze si acuze iata ca s-a votat, cu larga majoritate, ceea ce parea sa duca spre un dezastru, Codul Fiscal si, nu in ultimul rand, pentru ca pe un anume canal tv ni se spunea (am vazut stirea in treacat si o redau doar din memorie) ca cineva "si-a dublat
din condei pensia".

O fi sau nu Romania o "republica fantastica" dupa toate aceste stiri si nu numai, nu stiu. Si nu vreau sa intru in polemica pe aceasta tema.
Eu, pentru ca tot nu ma pot abtine, m-am oprit astazi cu gandul la ceva mult mai important, care nu tine de stiri si evenimente, de editoriale, analize si sinteze ci de ceva la care am facut referire si ieri si cu alte ocazii.

Acest "ceva", imi permit sa sugerez, ar trebui sa-l aiba in atentie toti cei la care fac referire randurile de mai sus, inclusi in judecata respectiva sau, pur si simplu in stiri si, de ce nu, toti cei care fac parte din "aparatul" care, constitutional, ar trebui sa slujeasca INTERESELOR TARII, indiferent de grad, functie si CV.
Il redau prin copy-paste, pentru a putea fi redat si citit cu atentie, nu doar ca sa fac referire la el:


1 Pildele lui Solomon, fiul lui David, împăratul lui Israel,1 Pildele lui Solomon, fiul lui David,
2 pentru cunoaşterea înţelepciunii şi învăţăturii, pentru înţelegerea cuvintelor minţii;2 Folositoare pentru cunoasterea intelepciunii si a stapanirii de sine,
3 pentru căpătarea învăţăturilor de bun simţ, de dreptate, de judecată şi de nepărtinire;3 Pentru intelegerea cuvintelor adanci, pentru dobandirea unei indrumari bune, pentru dreptate, pentru dreapta judecata si nepartinire,
4 ca să dea celor neîncercaţi agerime de minte, tânărului cunoştinţă şi chibzuinţă -4 Pentru a prilejui celor fara gand rau o judecata isteata, omului tanar cunostinta si buna cugetare.
5 să asculte însă şi înţeleptul, şi îşi va mări ştiinţa, şi cel priceput, şi va căpăta iscusinţă -5 Sa ia aminte cel intelept si isi va spori stiinta, iar cel priceput va dobandi iscusinta de a se purta,
6 pentru prinderea înţelesului unei pilde sau al unui cuvânt adânc, înţelesul cuvintelor înţelepţilor şi al cuvintelor lor cu tâlc.6 Patrunzand cu mintea pildele si intelesurile adanci, graiurile celor intelepti si talcuirea lor nepatrunsa.
7 Frica Domnului este începutul ştiinţei; dar nebunii nesocotesc înţelepciunea şi învăţătura.7 Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii; cei fara minte dispretuiesc intelepciunea si stapanirea de sine.
 (http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/proverbe/1/)

Asa, ca un gand al unui oarecare simplu cetatean.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu