marți, 11 iunie 2013

Despre o lectie

Ar trebui sa ne uitam la vietile celorlalti ca si cum ne-am uita intr-o oglinda si sa luam de la acestia exemplu pentru noi insine.
                                                                                 Publius Terentius Afer (185 iH. - 159 iH.) Dramaturg si poet roman                          (http://www.rightwords.ro/citate/ar-trebui-sa-ne-uitam-la-vietile-celorlalti-ca-si-cum--30220)

In tumultul "spetelor" mondenitatii autohtone, a barfelor, bancurilor si cara-ghioslacurilor media, de toate felurile, culorile, nuantele, partidele s.a.m.d., astazi "mi-a sarit in ochi" un material extraordinar. Cel putin asa cred eu.

Indiferent de ceea ce cred altii, indiferent de gradele "mai marilor nostri", indiferent de pozitia - sau opozitia carcotasilor, m-am gandit ca acesta merita redat chiar si pe un simplu blogg, ca acesta.

Il redau integral, asa cum l-am copiat de pe o sursa media, cu singurul comentariu: MERITA O ANALIZA SI SINTEZA DEOSEBITA, mai ales din partea celor care SE CRED mai mult decat sunt (la fel, indiferent de grad sau functie):

" Lecție de la Niels Schnecker. Ce a făcut când Merkel l-a primit pe Ponta


Am trăit un moment emoționant la Antena 3, în timp ce se transmitea în direct sosirea premierului român, Victor Ponta, la întâlnirea cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel. În platoul emisiunii ”La ordinea zilei”, a Danei Grecu, ne aflam cinci invitați, printre care și realizatorul Niels Schnecker.  Victor Ponta a fost întâmpinat de o gardă de onoare, iar fanfara a intonat imnul României, urmat de imnul țării gazdă, Germania.
În acel moment, camerele din studio erau închise, Antena preluând imagine și sunet de la echipa de transmisie din Berlin.
Când a început imnul, Niels s-a ridicat în picioare și a rămas așa și cât s-a cântat imnul Germaniei. Am fost surprinși cu toții de ceea ce este un gest normal, în orice țară care se respectă. E drept că la masa invitaților stăteau doar oameni care au lucrat sau lucrează în presă, de la Sergiu Andon la Radu Tudor. E cunoscută butada că jurnaliștii sunt singurii care se pot mișca atâta vreme cât se intonează imnul, ca să poată face poze sau să ia notițe pentru articol.
Niels Schnecker, înainte de a fi jurnalist, este ofițer. Ofițer american. Iar în SUA, cu imnul și cu drapelul nu se glumește. Câți dintre ofițerii români se ridică în picioare când aud la televizor imnul național? La câte întruniri publice de la noi se intonează imnul?
De ce a stat Niels în picioare și la imnul Germaniei? Întâi că și acest gest face parte din politețea militară. În al doilea rând, aflu din Evenimentul Zilei că Niels Schnecker, jurnalistul care o critică feroce pe Angela Merkel, are patru cetățenii, printre care și cea germană.
”Puţină lume ştie, scriu cei de EvZ, că omul a fost pilot de vânătoare, nu oricum, ci pe celebrele F16, are patru cetăţenii şi vorbeşte nouă limbi străine.E colonel, în retragere, al US Air Force, avocat, expert în macroeconomie, are centura neagră în Kung Fu şi e milionar în dolari. Niels Schnecker s-a născut pe 1 ianuarie 1960 la Bucureşti. Părinţii săi, evrei austrieci, lucrau la Bucureşti. Întrucât maică-sa era nemţoaică din Sudeţi, a căpătat şi cetăţenia germană. Apoi, când la 10 ani a emigrat în State, a primit şi cetăţenia americană. Ultima pe listă, cea israeliană, a primit- o la 18 ani când, după moartea tatălui, mama sa a decis să se stabilească în Israel”. " (http://www.dcnews.ro/2013/06/lectie-de-la-niels-schnecker-ce-a-facut-cand-merkel-l-a-primit-pe-ponta/)

Am onoarea sa va salut, domnule colonel !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu