duminică, 15 noiembrie 2015

Despre ... goluri

Am "tacut" in aceste zile din mai multe motive.
Primul si cel mai de impact este faptul ca nu-mi permit, inca, o unealta a mea personala si de aceea trebuie sa impart calculatorul cu toti membrii familiei. Apoi mai este timpul care, momentan, este cam presant. Urmeaza responsabilitatile, care ma obliga la multe altele decat la a sta in fata computerului si, nu in ultimul rand, faptul ca tot ce s-a publicat in mediul online mi-a demonstrat cat de perfect si periculos este "efectul de bumerang". De la "speta Colectiv", cu tot tavalugul de schimbari "radicale" din societatea noastra (apropo, un analist avertizeaza ca vom pierde, acusi-acusi, "ceva", iar un altul ca se va produce o restauratie, prin accederea la administrarea treburilor tarii a unor persoane total aservite unei guvernari de trista amintire) si pana la tragedia recenta care a indoliat nu numai Franta ci intreaga lume.

De aceea am tacut si m-am gandit, in aceste zile, la o intrebare pe care ne-o punem cu totii si la care nu gasim raspuns (sau raspunsuri): DE CE?
Astazi, incercand sa gasesc un raspuns, am fost "atacat" de o idee: nu cumva totul se rezuma la o anume incapacitate, cea de a ... umple golurile?
Iar gandul mi-a zburat la un film despre care am mai facut referire, "Razboiul lui Charlie" (nu o fictiune ci inspirat dintr-o realitate care ne macina si va mai macina inca).

Si pentru ca mi-am propus sa nu lungesc postarea de astazi legata tocmai de tratarea incorecta a procesului de umplere a golurilor, ma opresc la un pasaj din aceeasi Carte a Cartilor care mi se pare relevant vis-a-vis de acest proces, chiar daca specialistii vor spune ca e doar o chestie spirituala, depasita si scoasa din context. 

43 Duhul necurat, când a ieşit dintr-un om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, şi n-o găseşte.43 Si cand duhul necurat a iesit din om, umbla prin locuri fara apa, cautand odihna si nu gaseste.
44 Atunci zice: "Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit. Şi, când vine în ea, o găseşte goală, măturată şi împodobită.44 Atunci zice: Ma voi intoarce la casa mea de unde am iesit; si venind, o afla golita, maturata si impodobita.
45 Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi. Tocmai aşa se va întâmpla şi cu acest neam viclean."45 Atunci se duce si ia cu sine alte sapte duhuri mai rele decat el si, intrand, salasluiesc aici si se fac cele de pe urma ale omului aceluia mai rele decat cele dintai. Asa va fi si cu acest neam viclean.
(http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/matei/12/)

Concluziile apartin fiecaruia dintre noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu