joi, 26 noiembrie 2015

Niste "chestii" cu relevanta

Consecvent ideii pe care am expus-o anterior redau, prin copy-paste, un articol gasit pe Facebook.  Nu fac prea multe comentarii caci ele sunt de prisos. Voi incheia, insa, cu niste randuri sugestive. Nu stiu daca cei in "vizor" le cunosc sau nu, cu toate ca provenienta lor ar fi trebuit cunoscuta mai ales de aceia care si-au pus mana pe "Sursa" la investitura.
Iata-l (http://www.criteriul.ro/treziti-va-doar-minoritatile-si-multi-penali-sau-incompetenti-romani-in-fruntea-tarii/#comment):

"“Treziți-vă! Doar minoritățile și mulți penali sau incompetenți români în fruntea țării!”
Daniel Mihai     

                          
conducere

Desi protestele in toata tara au slabit vizibil in intensitate, sunt inca grupuri de oameni care se strang in fiecare seara in zonele centrale din marile orase unde aprind o lumanare in memoria tinerilor care au sfarsit in chinuri groaznice. Pe chipurile lor se citeste atat suferinta cat si ingrijorarea ca nu reusim sa renastem si noi desi am scapat de ocupatia si influenta rusa de dupa razboi si de comunistii romani de 26 de ani. Nu suntem un popor de lasi asa cum multi ar acuza lipsa de atitudine a societatii civile, suntem un popor de oameni care gandesc cu inima si persecutati de-a lungul deceniilor si a secolelor. Teama le-a fost inoculata romanilor decenii de-a randul in timpul comunismului si dupa iar minimul de confort actual este motivul pentru care cei mai multi se izoleaza pentru a nu deveni o noua jertfa. Ingrijorarea oamneilor din strada poate fi auzita in discutiile lor prin care incearca sa-si trezeasca constiinta unii altora: Treziti-va! Doar minoritatile si multi penali sau incompetenti romani in fruntea tarii!
Situatia din Romania este una deosebit de grava: limpede ca lumina zile, in fruntea tarii sunt minoritatiile (Johannis, Hellvig – SRI) Ciolos urmărit penal în dosarul nr.203/P/2014 – numarul 50 in lista – si un parlament scufundat in scandaluri de coruptie. Este evindet ca parlamentarii si-au luat ,,diploma de politicieni” cu spaga legala. Ei sponsorizeaza campaniile electorale ca apoi sa fie adaugati pe liste la altegeri ocupand mai tarziu locuri in parlament fara sa faca dovada pregatirii sau a iubirii de tara. Printr-o analogie simpla, daca o persoana isi cumpara o diploma de doctor, el urmeaza a profesa in baza acesteia. Asa pe face ca 700 de parlamentari oprezeaza o tara fara sa aiba nici o calificare cei mai multi ditre ei.
Suntem o tara de oameni inteligenti si talentati, lucru demonstrat si de sutele de mii de tineri ,,exilati” in lume unde reusesc in plan profesional intr-o lume complicata ajungand aproape de fiecare data in cele mai inalte pozitii ierarhice profesionale. Viata lor personala printre straini este una deosebit de grea infruntand xenofobia, necunoscutul si alte pericole eminente pe care fiecare societate specifica le are. Este poate blestemul nostru: acasa este greu sa supravietuieti, exilat cauti tot timpul de pericole sa te feresti.
In aceste vremuri tulburi bineinteles ca ,,lupii” au profitat, asa ca in locul romanilor plecati, au venit companiile straine care au supt cu intensitate bogatiile tarii cu multi complici locali. Acest fapt a avut repercusiuni deosebit de grave. Nu doar ca am fost inselati, dar politica educationala si culturala au intrat intr-un negru tunel. Asa am ajuns din pacate sa nu mai stim aproape cine suntem, asa am ajuns o tara populata de oameni care nu-si cunosc cultura cu care se pot identifica. O astfel de situatie este deosebit de periculoasa pentru ca specificul national nu poate fi incurajat de minoritatile din frutea tarii si de alti urmariti penal care nu sunt capabili sa gandeasca cu inima, ci mai mult cu portofelul.
Macar in ceasul al 12-lea populatia trebuie sa intelega ca trebuie sa faca mai mult, a critica din fata televizorului nu este suficient, este nevoie de oameni noi in politica si mai ales in viata ONG-istica pentru a sustine evenimente culturale, ecologice si mai ales umanitare pentru ca, trebuie sa recunoastem, multi intelectuali sparg seminte la stiri si habar nu au unde este sediul Crucea Rosie.
O varianta sigura poate fi aparitia unei noi formatiuni politice ai carei membri sa nu fi facut niciodata parte dintr-un alt partid si (un incepun nou si curat) care sa promoveze elitele, specificul national, altruismul si prietenia. Doar cu un nou model, actualele imbacsite partide se pot remania prin raportare la el, mai spun oamenii in strada adunati la dezbateri in apropierea locurilor in care ei comemoreaza tragedia care a indurerat profund un neam intreg.
Fotografia articolului prezinta pe cei patru lideri importanti: Joahnnis, Ciolos, Hellwig si pe seful cancelariei prezindetiale Dan Mihalache care a adormit profund la vizita oficiala din Serbia unde presa din Romania nu a fost invitata in avionul prezidential. Noroc cu fotografii unguri si germani prezenti la eveniment.
Tudor Gheorghe – cantec oltenesc – ,, suntem neam de piatra! “"

Si "încheierea", in ton cu cele de mai sus (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/timotei-2/3/):

 "1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea.
Departeaza-te de oamenii acestia."


De aceea nu comentez dar ma intreb: a interesat si intereseaza pe cineva aceasta relevanta?

 

Un comentariu:

  1. Vă mulțumesc pentru acest gest de a ne promova! Numai așa putem trezi conștiințele!Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere