miercuri, 18 noiembrie 2015

Gand scurt, dintr-o remarca

O valtoare. Perfida si periculoasa.

Asa percep realitatea cotidiana dupa recenta "instalare" dar mai ales dupa recentele devoalari pe care media si spatiul virtual le publica intr-o furibunda avalansa. Cert este ca nimeni nu poate spune nimic la nici 24 ore de la investutura vis-a-vis de toate acela revarsate peste noi. Pentru mine, tragi-comic, ramane discursul "Motului" care parodiind o scrisoare ne aducea aminte ca ... "de-o fi un A, de-o fi alt A, ce e scris si pentru noi, bucurosi le-om duce toate...".

Doar ca tragi-comedia mioritica depaseste limitele parodiei daca stam stramb si judecam drept, vorba proverbului.
Caci am gasit, in aceeasi Carte a Cartilor, o remarca pe care nu pot si nu vreau sa o ignor, dupa care ni se demonstreaza cum a fost pana acum si cum poate fi de acum inainte, doar prin simpla intelegere a ACTULUI INVESTITURII.
Sau, mai bine zis, al juramantului de investitura.

Iat-o (http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/matei/5/):

33 Aţi mai auzit iarăşi că s-a zis celor din vechime: "Să nu juri strâmb; ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale." 33 Ati auzit ce s-a zis celor de demult: "Sa nu juri stramb, ci sa tii inaintea Domnului juramintele tale".
34 Dar Eu vă spun: să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al lui Dumnezeu; 34 Eu insa va spun voua: Sa nu va jurati nicidecum nici pe cer, fiindca este tronul lui Dumnezeu,
35 nici pe pământ, pentru că este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru că este cetatea marelui Împărat. 35 Nici pe pamant, fiindca este asternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindca este cetate a marelui Imparat,
36 Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru. 36 Nici pe capul tau sa nu te juri, fiindca nu poti sa faci un fir de par alb sau negru,
37 Felul vostru de vorbire să fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău37 Ci cuvantul vostru sa fie: Ceea ce este da, da; si ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decat acestea, de la cel rau este.



Si asa, in lumina acestei remarci, sau sfat, sau mesaj, sau porunca ma intreb, ca simplul cetatean: CINE NE-A CONDUS PANA ACUM si CINE NE VA CONDUCE de acum incolo?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu