vineri, 28 decembrie 2012

Ce-ti doresc ei, tie, incercata Romanie ?


"Mințile luminate discută idei; mințile mediocre discută evenimente; mințile mici discută oamenii." 
Eleanor Roosevelt


Cand am vizionat emisiunile de stiri, cu cateva zile in urma, am vazut ca ceva nu se lega.

Un anumit post, pe care nu vreau sa-l numesc, dar care se evidentiaza a fi "aparatorul" opozitiei, titra pe banderola ca, deja, ministrul apararii nu-si tine promisiunea fata de revizuirea pensiilor militare. Culmea este ca, in acelasi timp, imaginea il prezenta pe respectivul ministru care expunea punctul de vedere pe speta in cauza, direct, cu subiect si predicat, in cu totul alta lumina, conjunctura si context, dar fara nici o legatura cu TITLUL DE SOC, pe care il afisase televiziunea respectiva.

Ca luarile de pozitie vazute pe un site al unui sindicat al rezervistilor sunt corecte, nu mai este cazul sa comentez. 
Cum nu vreau sa comentez nici modul in care televiziunea in cauza s-a transformat dintr-un mijloc echidistant de informare intr-un slujbas al unei "aripi" a puterii statului, care nici nu ar trebui sa accepte aceasta situatie. Are cine sa o apere si cine sa comenteze.

Gandurile mele se indreapta spre acel organism creat tocmai pentru a monito-riza si superviza activitatea audio-vizualului, cu o intrebare: cum se trateaza dezinformarea si manipularea media partizanala ?

Dar ma mai gandesc la un lucru, poate mai grav si mai periculos pentru firava noastra democratie.

Daca s-a emis si s-a semnat un Protocol de coabitare pasnica, nu s-a inteles de catre "specialistii" in manipulare si dezinformare ca, cel putin acum, "razboiul palatelor" trebuie stins ? Ori nici aceste departamente nu mai raspund la comenzi ?

Pentru ca, departe de a incrimina anumitele structuri cu sarcini in activitatea de dezinformare si manipulare, mi se pare de cea mai joasa speta folosirea acestor mijloace in media acum, cand pana si reprezentantii puterilor occidentale care au sustinut, in vara, opozitia au inteles ca POPORUL A VOTAT, iar VOINTA POPORULUI ESTE LEGE si nu mai trebuie comentata. 

Sau totul se reduce doar la vechea meteahna de sorginte comunista care stipula (redau din memorie, cu aproximatie): daca nu ai probleme, creaza-le singur ? 

Raspunzand acestor intrebari, pe langa multe altele nespuse, vom gasi si raspunsul la cea mai grea dintre intrebari: cine nu vrea binele Romaniei ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu