vineri, 14 decembrie 2012

Unde esti tu MODESTIE ?

" Mândria merge înaintea pieirii, şi trufia merge înaintea căderii ".

Nu ma pot abtine. Doua afirmatii si o interventie ma determina sa fac, astazi, o a doua postare, spre a intari randurile scrise in prima.

Pe un post tv o distinsa doamna care, dupa parerea mea, nu avea ce cauta in tabara arsilor perdanti, a facut afirmatiile, in polemica cu un proaspat parla- mentar, la care vreau sa ma refer.

Doamna ii reprosa parlamentarului ca s-a alaturat presedintelui Iliescu, cel care a chemat minerii la Bucuresti si a produs ceea ce cunoastem cu totii. Nu stiu la care din cele patru mineriade s-a referit doamna, cert este ca acestea au fost atat un mijloc de a "reduce la tacere" partidele istorice care luptau pentru o democratie reala cat si de descotorosire de un prim-ministru care devenise prea incomod, ma refer la Petre Roman.
Culmea este ca, daca doamna ar avea dreptate pe deplin, in incurcatele ite ale acestor "manifestari de democratie originala romaneasca", un nume nu ar fi trebuit sa se regaseasca: Traian BasescuPentru aducere aminte, redau dupa Wikipedia, urmatoarele despre acesta: "În primul guvern de după Decembrie 1989, Guvernul Petre Roman (1), a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor. A fost numit în funcția de ministru al transporturilor în guvernele Guvernul Petre Roman (2) (30 aprilie 1991 – 16 octombrie 1991)...", adica in perioada denumita, in istoria recenta, a MINERIADELOR.
Alaturarea nu-mi apartine si, daca cel putin pana in 1991 nu as avea nimic de reprosat, nu pot uita ULTIMA SPETA: in 1991, ca ministru al transporturilor, nu a putut manageria situatia care a condus la venirea minerilor la Bucuresti si inlaturarea guvernului din care facea si el parte (din fericire, "intamplarea" l-a repus in functie si in guvernul Stolojan, care a urmat. Scopul fusese unul singur: inlaturarea lui Petre Roman. Si fusese atins.)
Cine de cine s-a apropiat si alaturat ? Doamna a uitat ce a nascut, in Romania, "somnul ratiunii" si, ulterior, ignorarea realitatii guvernarilor Basescu-Boc-Ungureanu.

Aceasta este, de fapt, legatura cu a doua afirmatie facuta de uituca noastra doamna: "Nu va este frica de majoritatea zdrobitoare pe care o aveti ?" (redare din memorie).
Cu toata condescendenta, imi permit sa o intreb pe respectiva aparatoare a drepturilor si libertatilor noastre: cand aroganta clica pedelisto-basista isi facea jocurile, prin majoritatea manipulatorie, in Parlament, in Executiv si in toate structurile de putere ale statului, ea unde era sa ne apere de nume cunoscute pentru "modestia, cinstea si corectitudinea" lor ? 
Nu vreau sa reiau lucruri spuse si anterior. Un singur exemplu, pentru instabilitatea democratilor de carton, si clientela lor, este relevant: ascensiunea si prabusirea firmei "de curte" ROMSTRADE si a patronului ei. Cu fonduri publice, in managementul unei alte doame perdante, dar redistribuite. (http://adevarul.ro/economie/afaceri/Inca-lovitura-nelu-iordache-firma-romstrade-intrat-insolventa si http://jurnalul.ro/special-jurnalul/nelu-iordache-a-castigat-licitatii-organizate-de-udrea-cu-documente-false-probele-la-exces-de-putere). Q.E.D.

Interventia vine de la Bruxelles si, in parte, se refera la :
"Părerea mea: alegerile s-au desfășurat normal și rezultatul lor nu este alterat de micile incidente.
Acum avem un parlament, 588 de înţelepţi vor discuta acolo bine bugetul ţinând cont de problematica europeană." (Traian Băsescu: Alegerile s-au desfășurat normal. Voi convoca noul Parlament probabil pe 19 decembrie | LIVE TEXT - Preşedinţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-declaratii-de-la-bruxelles-la-ora-1400-live-text-1015855.html#ixzz2F2QowrkI EVZ.ro) .

Sper si-mi doresc, ca si TOTI INTELEPTII din Justitie, Servicii si toate structurile  cu rol decizional si executiv, apolitice dar subordonate intru totul politicii cotroceniste, SA  INTELEAGA SI SA RESPECTE pozitia si parea sefului lor, fara "cracnet si fara sovaire"
Si daca vor citi si postarea anterioara vor intelege ce inseamna INTELEPCIUNE. Si cinste, umilinta si, nu in ultimul rand, MODESTIE.

De care au mare nevoie, acum, cand a picat ... frunza.







Un comentariu: