luni, 17 decembrie 2012

Ganduri despre ...un viitor

„Dacă nu știi în ce port vrei să ajungi, nici un vânt nu este favorabil.” Seneca

Trei informatii media si un banc mi-au nascut gandurile de astazi.

Prima se refera la ultimul masacru petrecut in Statele Unite. Este de vina internetul ? Filmele de groaza ? Sau o societate care, lipsita de discernamant a permis, din prea multa libertate prost inteleasa, sa se ajunga la ceea ce ni s-a transmis prin media ? Nu stiu care poate fi adevaratul raspuns dar, cu siguranta America plateste pentru prea multele concesii facute "drepturilor omului" in detrimentul RESPECTARII ADEVARATELOR DREPTURI ALE OMULUI. Net-ul este plin de astfel de referinte, asa ca nu voi adauga decat atat: sincera mea compasiune pentru familiile indoliate si pentru o societate care, din pacate, da tot mai multe semne de slabiciune. (http://www.antena3.ro/externe/dumnezeu-i-a-chemat-in-casa-sa-obama-mesaj-emotionant-catre-familiile-victimelor-tragediei-de-la-newtown-196237.html)

A doua informatia priveste alte State Unite, dar ale Europei si se refera la europarlamentarul Nigel Farage, cel care-i sfatuieste pe romani: "Treziţi-vă şi faceţi ceva!" (http://www.antena3.ro/politica/europarlamentarul-nigel-farage-le-da-un-sfat-romanilor-treziti-va-si-faceti-ceva-196206.html).
In pragul sarbatorii Nasterii Domnului este nevoie ca un strain sa vina si sa ne spuna ce ascunde, in realitate actuala Uniune Europeana care, depasindu-si statutul de luptator pentru libertate si democratie a devenit, prin forta imprejurarilor si vointa unor "imbuibati" un nou bastion de dictatura si exploatare. De ce s-a ascuns adevarul ? Pentru ca interesle LOR sunt mai importante decat interesele cetatenilor, oricare ar fi ei si pe orice meleaguri si-ar duce existenta.

Aceste doua informatii, desi despre evenimente petrecute la mii de kilometri distanta unul de celalalt, au ceva in comun: arata cat de usor s-a indepartat omul de  Creatorul sau (pentru cei care au o credinta) si cat de mult il costa, acum, razvratirea sa, chiar daca ea este constitutionala.

O a treia informatie, citita atat pe bloguri cat si in media, ne aduce aminte de zilele in care a inceput sfarsitul. Astazi, cei care isi aduc aminte, stiu ca s-a ordonat "Executati Radu cel Frumos". A urmat macelul, declararea Timisoarei ca primul oras romanesc liber, apoi extinderea, aprinderea Bucurestiului si incheierea Revolutiei, cu fuga Ceausestilor. Apoi a inceput Calvarul unor morti nejustificate, unor crime gratuite si unei stari instabile pe care, nefericit, o traim datorita bazei incorecte, mincinoase si oneroase pe care s-a construit "democratia originala romaneasca". Acest fapt este demonstrat, daca vreti, inclusiv de modul in care se pregateste, la aceasta ora, numirea premierului dupa aceste "blitz-consultari" cu parfum de bascalie. Caci "ce naste din pisica, soareci mananca".

Bancul, citit intr-o revista promotionala, intregeste tabloul deloc idilic, de Craciun, pe care incepem sa-l traim in aceste ultime zile ale anului. Si incertitudinea unui viitor care, departe de a ne aduce normalitate ne adanceste, tot mai mult, intr-o mocirla fara iesire si fara scapare. Il redau, fara alte comentarii:

Doi patroni stau la o bere si vorbesc de-ale lor:
- Mai, zice unul, tie cum iti merge ?
- Prost tare, zice al doilea, da' tie ?
- Prost, e grava situatia !
- Frate, da' tu mai dai salarii angajatilor ?
- Nuuu, de vreo trei luni. Da' tu le mai dai ?
- Nici vorba, din octombrie. Da' ai tai mai vin la munca ?
- M-am mirat si eu, da' vin in fiecare dimineata, semneaza condica, muncesc. Dar ai tai ?
- Si-ai mei vin la treaba !
Stau ei si se gandesc si dupa cateva minute unul dintre ei zice:
- Sa stii ca astia vin de placere. Ce-ar fi sa le punem o taxa de intrare ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu