duminică, 16 decembrie 2012

Unde este discernamantul "baietandrilor de stat" ?

Zice-o vorba: "inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.


Da, este foarte adevarat si se aplica, in aceste zile, si celor care se cred mai tari si mai puternici decat sunt, dupa ce si-au amprentat drumul politic prin "intalnirea de taina" despre care se vorbeste acum pe un post tv.

Scriam, cu cateva postari in urma, ca abilul si rutinatul Traian Basescu va face tot ceea ce-i sta in putinta pentru a transforma zdrobitoarea infrangere a ARD-ului in propria sa victorie.

Scriam, cu mai mult timp, in perioada referendumului, de ce acelasi presedinte este atat de "greu de clintit".

Scriam...

Da, sunt un simplu cetatean care si-a exprimat ideile pe un blog oarecare si care nu dorea ca ideile lui, de revansa cotrocenista,  sa se adevereasca. Numai cu cateva postari in urma imi exprimam, de aceea, temerea ca este foarte periculos "sa-ti servesti adversarul la fileu".

Nu stiu ce strategie, tactica si viziune au avut domnii Antonescu si Ponta (i-am scris strict in ordine alfabetica) atunci cand au acceptat rolul de "oculti" si au participat, pe usa din dos, la o intalnire "de noapte", fara cel de-al treilea partener de coalitie. Nu stiu cine i-a consiliat (oricum, consilierul american al premierului cred ca nu accepta aceasta injosire, chiar daca intalnirea s-a dorit o "relansare" a coabitarii).

Se uita ca "drumul spre iad este pavat cu intentii bune". 


Doi analisti incercau sa descoase dedesupturile acestui "derapaj de varf" al USL-ului moment pe care, in lipsa unui mijloc de informare media, l-am ratat in cele 24 ore de tura.

Chiar stau si ma intreb: unde le-a fost discernamantul ?

Nu-mi dau seama cat de "oneros" sau nu este gestul presedintelui, dar ii dau dreptate unuia dintre analisti care afirma ca un invingator nu se duce, niciodata, la un invins. Asa fac OAMENII DE STAT. Nu si baietandrii de stat. 

De ce mi-a dat de gandit speta ?

Deoarece a fost LIPSITA DE TRANSPARENTA. Si da posibilitatea, asa cum am scris si in postarea anterioara, sa se fructifice orice fisura, cat de mica, existenta in uniune (pentru ca fisuri exista, chiar daca nu le place liderilor sa recunoasca).

Dar situatia este deja cunoscuta, nu-i asa ?

In scena de final a capodopera de mare actualitate "O scrisoare pierduta". nenea' Iancu prezinta UMILINTA lui Catavencu:

" CAȚAVENCU (lui Tipătescu încet) : Să mă ierți și să mă iubești! (expansiv) pentru că toți ne iubim țara, toți suntem români!… mai mult, sau mai puțin onești! (Tipătescu râde.)"

In lipsa discernamantului politic, cine rade acum nu este poporul, care a invins
Ci rade cel (sau cei) invins (invinsi, pentru ca au fost mai putin onesti). 

C-asa-i in politica !

PS. Cu scuzele de rigoare pentru greseli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu