marți, 4 decembrie 2012

E timpul desteptarii ?

" Les jeux sont faits ! "

Postarea de astazi nu are nimic de a face cu romanul cu acelasi nume al lui lui Jean-Paul Sartre si nici cu filmul ce l-a urmat. NU !

Gandurile care mi-au sugerat aceasta postare se refera la, deja cunoscuta, ruleta politica romaneasca, la impetuosul cazinou care o patroneaza si la nefericita masa, enorm de mare, de chibiti care o asista. Iar situatia respectiva mi s-a relevat dupa ultima aparitie a celui care pierzandu-si, pe parcursul celor opt ani de "administrare", autoritatea de mediator incearca acum, la "spartul targului" sa se erijeze in aparatorul legalitatii si moralitatii.

Nu am nimic cu morala si legea. Departe de mine de a le contesta importanta.
Dar, asa cum subliniam si cu alta ocazie, traind intr-o tara lipsita de principii, ajungi sa spui ca un personaj caragialesc: "care va sa zica ca nu le are!".

Dupa opt ani de luminoasa conducere de vointa unica, nu spun ca asta ar putea suna foarte bine a dictatura, dupa marile scandaluri gen "Telegondolele si strandurile", "Regina vamilor", "Atragerea fondurilor europene" si chiar "Referendumul", dupa socanta divizare a societatii romanesti in EI, cei putred de bogati, care chiar nu au pierdut UN LEU (daca cel ce a lansat ideea a fost bine informat de "informatorii" sai) si noi cei pauperizati constient, de catre "marimile LOR", dupa atitudinea TOTAL ANTIROMANEASCA, manifestata de aceeasi reprezentanti AI LOR, in lume, ce se mai poate categorisi drept moral, etic, legal si patriotic in Romania de astazi ?
Este ca si cum ai "vorbi de funie in casa spanzuratului", "vorbi vorbe" si, asa cum spunea dramaturgul, "ai face mult zgomot pentru nimic".
Caci, cu siguranta lumea, poporul, stie mai bine ce are de facut.

Sau poate nu ?

In fond cine sunt hotii ? Cine sunt "indexatii" ? Cine sunt "indezirabilii" ?
Nu toti aceia care, indiferent de culoare politica si doctrina, de mai bine de douazeci de ani au promis "marea cu sarea" si nu ne-au oferit NOUA, celor "multi da prosti" (cum sigur ne categorisesc) "praful de pe toba" ?
EI, cei care inainte de A FI ROMANI sunt Marea Tagma a Jefuitorilor, ne-au vaduvit de bogatiile tarii (umplandu-si buzunarele din comisioanele grase primite ca urmare a tranzactiilor oneroase patronate de EI), ne-au adus in coada Europei moderne, prin potlogariile si "mismasurile" facute in cancelariile "granzilor" comunitari, ne-au barfit si batjocorit, pentru ca poporul vrea, cu adevarat, sa-si manifeste suveranitatea.

Daca "eminentul"-perdant moderator nu ar fi vazut aceste lucruri, nu ar fi fost pus la curent, nu aerat ci informat de catre "informatorii sai", daca el insusi nu s-ar fi plans "Inaltei Porti Comunitare", poate ca demersul lui mi-ar fi dat de gandit si l-as fi crezut de buna credinta.

Asa insa, uitandu-ma la Marele Circ electoral, ca la un extra-cazinou american, nu pot uita modul in care crupierul, pentru a da drumul la ruleta, atentioneaza: " Les jeux sont faites. Rien ne va plus !".

Si ruleta se invarte.

Perdanti sau nu, politicienii romani se inghesuie sa-si depuna "licitatiile".
Chibitii, ca orice chibit, tac si asteapta rezultatul.
Doar ca la ruleta politica romaneasca, politicienii castiga intotdeauna. Chibitii tac si ei, intotdeauna, dar pierd mereu, pentru ca uita ca soarta nu le surade la jocurile de noroc. DOAR LA ACTIUNE. Si mai uita ca in orice joc de noroc DOAR SE PIERDE. Putin castiga, dar la final si aceia pierd.

De aceea consider ca, urmand evenimentelor din ultimele zile, romanii trebuie sa faca ceea ce actualul IMN NATIONAL le sugereaza:

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Fara nici o alta sugestie, din partea nimanui !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu