miercuri, 23 aprilie 2014

Astazi, doar amintiri

„Viața e ceea ce ți se întâmplă în timp ce ești ocupat să faci alte planuri.” — John Lennon

Fara prea multe alte comentarii, astazi rememorez ceva deosebit, ceva ce ieri am urmarit, in reluare, pe postul tv national intr-un show de exceptie, "Let It Be", Beatles - Noaptea care a schimbat America. Si, bineinteles, ascult Beatles, muzica de exceptie care mi-a marcat tineretea si nu numai.

Ca o paranteza, mutandu-ne in localitatea unde vremelnic ne ducem existenta, ca familie si neavand alta "sursa" de "divertisment" decat un tranzistor, ascultam "Radio Vacanta" si, din curiozitate am cerut si noi o melodie. Am primit-o, cu dedicatie din partea celor care tocmai transmiteau o emisiune muzicala: "Hey Jude".

De aceea astazi, trecand peste impedimentele nascute de mioriticul politic infantil care ne ocupa tot timpul, m-am gandit la aceasta minunata sursa de regasire, muzica. Merita mai mult decat orice, mai ales intr-o zi de sarbatoare, cum e cea de azi, continuatoare a ceea ce, normal, trebuie sa insemne marea sarbatoare in care am intrat de duminica si care va culmina cu alte minuni care ar trebui sa ne dea mai mult de gandit.

Deci, 


"Beatles - Let it be" 
Versuri de la: http://www.versuri.ro/


WHEN I FIND MYSELF IN TIMES OF TROUBLE

MOTHER MARY COMES TO ME
SPEAKING WORDS OF WISDOM
LET IT BE

AND IN MY HOUR OF DARKNESS
SHE IS STANDING RIGHT IN FRONT OF ME
SPEAKING WORDS OF WISDOM
LET IT BE

LET IT BE, LET IT BE
LET IT BE, LET IT BE
WHISPER WORDS OF WISDOM
LET IT BE

AND WHEN THE BROKEN HEARTED PEOPLE
LIVING IN THE WORLD AGREE
THERE WILL BE AN ANSWER
LET IT BE

LET IT BE, LET IT BE...

AND WHEN THE NIGHT IS CLOUDY
THERE? S STILL A LIGHT THAT SHINES ON ME
SHINE UNTIL TOMORROW
LET IT BE

I WAKE UP TO THE SOUND OF MUSIC
MOTHER MARY COMES TO ME
SPEAKING WORDS OF WISDOM
LET IT BE

LET IT BE, LET IT BE...

THERE WILL BE AN ANSWER
LET IT BE


Redau, in incheiere o scurta prefatare a ceea ce a fost, pentru conformitate:

"Pentru a sărbători 50 de ani de la unul dintre momentele istorice ale muzicii şi televiziunii, The Recording Academy®, AEG Ehrlich Ventures şi CBS au organizat pe 9 februarie 2014 un mare eveniment. Noaptea care a schimbat America: Un salut Grammy adresat trupei The Beatles a vizat sărbătorirea moştenirii remarcabile pe care legendarul grup englezesc, de şapte ori câştigător al premiilor Grammy, a lăsat-o lumii întregi. Artişti de top ai zilelor noastre au urcat pe scenă pentru a interpreta cântecele celor patru băieţi fantastici. Spectacolul a fost difuzat de CBS pe 9 februarie, exact la 50 de ani de la data când The Beatles au avut prima apariţie televizată în The Ed Sullivan Show." - http://www.tvr.ro/let-it-be-beatles-noaptea-care-a-schimbat-america_7900.html

Si America s-a schimbat. Dar ce schimbare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu