miercuri, 30 aprilie 2014

Despre ... cunoastere

„Indiferent cât de absurd ar părea, oamenii ar face orice pentru a evita să stea față în față cu propriul lor suflet.” — Carl Gustav Jung

Pentru ca asist, din pacate, la confirmarea a ceea ce cineva a numit "inceperea celui de-al doilea razboi rece" cand, dupa parerea mea, primul nici nu s-a incheiat si pentru ca pozitiile pro sau contra a ceea ce se intampla, de o buna perioada de timp, in imediata noastra vecinatate nu vor rezolva o situatie mult mai incalcita decat se vede sau se mediatizeaza (subtilitatea contextuala se sustrage, din nefericire, cunoasterii simplului cetatean) mi-am amintit de o analiza citita pe un site de unde, prin copy-paste, voi reda cateva reflectii. Cred ca merita o atentie sporita, mai ales ca pe Facebook, dar si in media au aparut foarte multe postari cu predictiile lui Nostradamus pentru tara noastra, previziuni deloc incurajatoare. 

Daca pe el il crede lumea, de ce nu ar fi atenta si la ceea ce, mai important, s-a spus cu sute de ani inaintea lui?
Poate pentru a confirma citatul de inceput. Sau poate din cauza a ceea ce spun randurile care urmeaza si nu numai.
  

"Fără să stăruim prea mult la analizarea visului lui Nebucadneţar, este bine totuşi să subliniem două concluzii care ne afectează pe noi, cei de astăzi:

(1).
Sfîrşitul epocii noastre nu se va produce în urma unei îmbunătăţiri treptate care să culmineze cu venirea împărăţiei cerurilor, ci se va împlini printr-un moment de criză, de prăbuşire şi de catastrofă neaşteptată. În vedenia lui Nebucadneţar, peste degetele de fier şi lut se prăbuşeşte „piatra, deslipită fără ajutorul vreunei mîini" (arătată în cap.7 a fi Cristos în împărăţia lui Mesianică) şi face bucăţi întreg Chipul, transformîndu-l într-o pleavă luată de vînt şi împrăştiată fără urmă (cap.2:34-35, 43-45).
Iată ce scrie William Newall în această privinţă: „Toate visările moderne despre un Mileniu înainte de venirea lui Cristos sînt erezii născute dintr-o necugetată încredere în bunătatea oamenilor sau, şi mai grav, din înşelare Satanică. „Cînd vor zice: „Pace şi linişte!" atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare" (1 Tesal.5:3). Cristos va face război cu lumea actuală şi va spulbera puterile lumii transformîndu-le în pleavă purtată de vînt".


(2). Sfîrşitul vremurilor noastre este acum aproape. Cele două picioare ale Chipului din visul lui Nebucadneţar sînt o reprezentare fidelă a istoriei. După cîte ştim, imperiul roman s-a rupt în doua ramuri - Imperiul de Răsărit şi Imperiul de Apus. Despărţirea s-a produs în anul 395 d.Cr.
Fără să riscăm prea mult, noi credem că ne aflăm astăzi în perioada descrisă de imaginea celor zece degete ale picioarelor Chipului din vis. Trăim astăzi o renaştere a Imperiului roman pe teritoriul cunoscut din Europa. Slăbiciunea fierului amestecat cu lutul, defineşte cum nu se poate mai bine, lipsa de coeziune care există sub masca unităţii europene. „Legăturile omeneşti" de care vorbea Daniel există: căsătorii peste graniţe, călătorii fără paşapoarte, investiţii multinaţionale, libertatea companilor de a prelua contracte în alte ţări, planul de a avea în curînd o monedă comună unică, etc. Totuşi, dominarea Europei de astăzi asupra lumii nu va mai avea forţa şi tăria Imperiului de altădată. Dominarea militară va fi înlocuită cu dominarea economică şi politică. Şubrezenia părţilor componente îi va determina pe cei din noua Europă Unită să-l accepte ca unic conducător pe Anticrist. Cu soluţiile propuse de el, lumea va părea că iese din impas, dar... pacea adevărată nu va fi aşezată decît de venirea Domnului Păcii. Va mai fi un groaznic război mondial: Armaghedonul, sau „ultimul război dinaintea păcii".
(Explicatii la Biblie - http://cristianet.fr/)

In fond, o simpla chestiune de cunoastere, nu ?

PS. Da, am gresit. Explicatiile erau la cartea profetului Daniel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu