sâmbătă, 12 aprilie 2014

Din nou ... despre dragoste

„Când puterea dragostei va copleși dragostea de putere, lumea va cunoaște pacea.” — Jimi Hendrix

Ca este intamplator sau nu, posteritatea va judeca si actualele "mistere si conspiratii" care fac, printr-o fatidica ironie a sortii, ca Romania sa devina tot mai mult si mai plenar "laboratorul" prin care Occidentul, asa-zis liber si democrat, isi pune in aplicare planurile oculte si inrobitoare pentru o natiune care a sperat, postdecembrist, ca va trai mai bine.
Unde s-a ajuns si, mai ales, cum s-a ajuns la acest punct "de cotitura" spre rau o spun desele interventii media si nu numai care, din pacate, raman simple subiecte de "cancan" cu toata documentarea lor (asa cum s-a intamplat, daca imi aduc bine aminte si cu anume rubrici din vechea "Academie Catavencu").

Semnalat asupra unui articol aparut recent, am avut curiozitatea sa-l parcurg si, fara sa fiu "dat pe spate", adica surprins, mi s-a confirmat ceea ce spuneam si in alte postari: nimeni nu ne apara de noi insine.

Asa am ajuns la citatul de la inceput, asa mi s-a conturat si s-a "cimentat" temerea ca am fost si suntem manipulati tocmai pentru ca suntem considerati ca niste cobai intr-un razboi atipic, antidemocratic si antinational. 

Articolul respectv se intituleaza: Acuzatii grave de tradare nationala: BASESCU SI BNR au falsificat impreuna cu Jeffrey Franks datele macroeconomice pentru a se realiza acordul cu FMI Aciduzzul | 8 aprilie, 2014 si a aparut pe site-ul (http://www.badpolitics.ro/acuzatii-grave-de-tradare-nationala-basescu-si-bnr-au-falsificat-impreuna-cu-jeffrey-franks-datele-macroeconomice-pentru-a-se-realiza-acordul-cu-fmi/).

Nu-l redau integral. Din doua motive.
Mai intai, pentru ca materialul ar trebui sa existe, deja, pe masa de lucru a"organelor noastre cu competente in materie", mai ales ca, recent, cineva a fost decorat de "Unchiul Sam" pentru contributia adusa in lupta pentru apararea libertatii si democratiei (sau tocmai pentru ... "speta" asta?).

Apoi, pentru ca nu pot sa nu fac o comparatie poate suparatoare dar, cu siguranta, deloc magulitoare pentru toata "infrastructura" cu atributii in siguranta de orice fel a patriei noastre. 
Materialul puncteaza un lucru relevant, nu o spun eu (si-l redau prin copy-paste): "Între serviciile secrete, SIE este marele cîștigător al perioadei post-decembriste”. Afirmația a fost făcută acum cîțiva ani de către fostul președinte Emil Constantinescu și pare să fie azi mai valabilă ca oricînd. În premieră absolută, președintele și primul ministru sunt oameni care provin din DIE/SIE."
Comparatie se subantelege de la sine si priveste doua personalitati diametral opuse, cel putin din punct de vedere al "interesului national" si al "jocului" pe care-l practica.  Pentru ca unul si-a propus o "renastere", celalat o "inrobire", chiar daca ambii provin din aceleasi"structuri ale trecutului".
Din prea multa dragoste?

Gandindu-ma la aceasta cruda realitate, nu pot sa nu remarc inca o "relevanta": nici asta nu mai conteaza, atata timp cat miza se pare ca este cu totul alta, UN SUBIECT despre care cineva sublinia, cu multi ani in urma, la inceputul democratiei noastre originale, "singurul nostru prieten este Marea Neagra, dar se pare ca nici aceasta nu ne mai este prieten".
Si se pare ca nu dragostea pentru libertate si democratie i-a "focusat" pe "aliatii" nostri ci intereseul geostrategic pentru Marea Neagra. De aici toata truda si toata zbaterea pentru ca dependenta noastra sa fie totala.

Dar astea sunt simple supozitii, simple nazbatii ale gandurilor unui simplu cetatean care vede cum incetul cu incetul dar tot mai mult si tot mai sigur, tot ce a visat si sperat intr-un decembrie insangerat se naruie si se transforma intr-un cosmar fasa sfarsit, intr-un viitor incert, intr-o tragedie nationala.

Caci, vorba autorilor consacrati, 
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu