vineri, 28 septembrie 2012

Domnul GOE redivivus

Pentru ca l-au descoperit ca singurul elev din clasa credincios, constiincios si foarte riguros, Mam' Mare, Mamita si Tanti Mita au hotarat sa nu-si lase protejatul executat la examenul din vara, de catre plebea profilor autohtoni ci sa-i mai acorde un bonus, doi ani, spre a-si demonstra si duce pana la capat abilitatile si capacitatile manageriale si organizatorice deosebite, cu care a ajuns "primus inter pares" prin sloganul machiavelic "Sa traiti bine !". 
Si asa a reanceput ...balciul.
Nici nu a apucat sa se usuce bine cerneala de pe decizia care-l repusese pe linia de plutire cand, ca un adevarat domn GOE, presedintele salvat de clopotelul intransigentei (pentru popor), dar atat de indulgentei (pentru el) C.C.R., si-a dat iar in petec. Desi propusese, el insusi, un pact de neagresiune, prin acea invitatie la coabitare si iertare crestineasca, iata ca la prima sedinta a C.S.A.T.-ului, ca un adevarat continuator al scrierilor caragialesti, si-a demonstrat adevarata natura, nedorind sa contrazica proverbul "lupu-si schimba parul, dar naravul ba".

Ca urmare, "Premierul Victor Ponta a declarat că a părăsit şedinţa de joi a CSAT deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisă cu doar o zi înainte, să fie trecute documente prin care, de exemplu, era înfiinţat "un Megaminister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale", potrivit Mediafax.", suna, sec, unul din comunicatele media, preluat de pe RL ONLINE.

Continuarea antologica a schitei lui nenea Iancu este mai mult decat cunoscuta.

Continuarea gestului plecarii premierului Ponta din sedinta organismului sus-amintit este deja istorie, acesta - gestul - fiind disecat si analizat pe toate fetele, de toate mijloacele media interne si, cu siguranta, de cele internationale, iar premierul fiind incondeiat din nou, probabil, de opozitie si declarat singurul vinovat al destabilizarii tarii (?).
Nu stiu cum se simte domnul salvat de clopotel, pentru ca va veni, cu siguranta, Controlorul care, mai mult ca sigur, nu va accepta spaga mioritica, traditionala.


Comparand cele doua momente pentru ca, nu-i asa, fiecare face parte dintr-o serie de "MOMENTE si SCHITE", nu pot sa nu ma gandesc la tragicomedia care ne urmareste si ne va urmari, atata timp cat interesul personal si de grup (de partid, de apartenenta, ocult) transcede interesului national, al suveranitatii poporului.

Ma gandesc, de pilda: aceasta struto-camila pe care repusul ilegal in drepturi doreste sa o infiinteze, este mijlocul cel mai eficient de a controla voturile la viitoarele alegeri ? Se doreste cresterea credibilitatii tarii, prin incalcarea grosolana a Constitutiei ? Trebuie recompensate acele persoane care au servit, perfect, intereselor triumviratului amintit la inceput ?

Sunt ganduri ale unui simplu cetatean care isi da seama ca, nici in ceasul al doisprezecelea, legea fundamentala a statului in care traieste, Constitutia, nu se cere respectata decat de plebea oropsita si batjocorita, in timp ce casta "baietilor destepti" respecta doar acel neegalat slogan "pohta ce-am pohtit", uitand ca sunt intr-o democratie care i-a "creat" prin sange si sacrificiu, in decembrie 1989.

Dar ce spun eu ?

Intr-o revista de divertisment citeam cateva dintre cele mai interesante... culmi.
Stiti care este culmea rabdarii ? Sa fii roman.

No comment!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu