sâmbătă, 1 septembrie 2012

Black Sabbath intre repulsie si compasiune

Va mai aduceti aminte de formatia Black Sabbath?
Pentru cine nu cunoaste formatia redau, prin copy-paste, ceea ce am gasit in Wikipedia:
"Black Sabbath este un grup britanic de heavy metal, numărându-se printre pionierii genului. Formația, care a fost înființată în 1968, la Birmingham, este cea mai influentă din Heavy Metal. Formula originală a trupei: Ozzy Osbourne (voce), Tony Iommi (chitară), Geezer Butler (bas) și Bill Ward (baterie), formulă care există și în prezent (2008), deși, de-a lungul timpului, au avut loc multe schimbări de componență.
Black Sabbath are o influență dominantă în heavy metal, gen pe care, de altfel, l-a creat. VH1's 100 Greatest Artists of Hard Rock a clasat grupul pe locul al II-lea, după Led Zeppelin."
Nu componenta sau discografia mi-au influentat gandurile de astazi, cu toate ca, cel putin, piesa IRON MAN ar putea face legatura cu cotidianul romanesc, ci lectura unor brosuri care faceau trimitere la titlul grupului care, in traducere, inseamna Sabatul Negru, traducere despre care Internetul este plin cu detalii de avertizare, intre care si  cel prezentat in articolul "Puterea raului" (primul articol gasit pe net, pe site-ul http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Articole/Puterea%20raului.html). 

Ce legatura poate fi, insa, intre aceasta formatie si tristul cotidian romanesc pe care l-a prezentat media astazi, cu ocazia NUNTII ANULUI ?

Pai la aceasta m-am gandit si eu cand m-am asezat in fata pc-ului.
Trecand peste situatia concreta cu care ne confruntam, mai ales dupa modul mistocaresc cu care a fost privita "rezolvarea la masa verde" despre care aminteam ieri, evenimentul nuntii prezidentiale ar fi trebuit sa ne indemne la alte sentimente decat cele transmise de diferitele posturi Tv, daca nu de apreciere sau sustinere, cel putin de respect pentru ceremonia care indeamna la introspectie, altruism si, de ce nu, la pace.

Dar tinant cont de tacerea "greilor" de pana acum, de asocierea (sau asocierile) pe care protestatarii din fata Palatului Cotroceni le-au expus pe diferitele pancarde, mi s-a parut ca astazi, in aceasta sambata de bucurie, pentru fostul presedinte dublususpendat ziua aceasta A FOST, ESTE si VA FI cel mai negru sabat (ZIUA A SAPTEA) pe care l-a trait pana acum.
Meritat sau nu, domnia sa are destul timp sa judece, mai ales ca nici acum aroganta si dispretul nu l-au impiedicat sa anunte "discutam luni", intr-o situatie gestionata, nefericit, mult mai prost decat si-a organizat CONTRALOVITURA antireferendum.

Din aceasta cauza, sarbatoarea familiala de astazi sta sub semnul repulsiei si, in acelasi timp, al compasiunii, dar si sub spectrul hotararii reprezentantilor celor peste OPT MILIOANE DE VOTANTI, de a-si duce demersul pentru ADEVAR pana la capat, impotriva PUTERII RAULUI care a deturnat si dezavuat VOINTA POPORULUI si a devenit, astfel, un adevarat BALCK SABBATH al DEMOCRATIEI ROMANEST.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu