duminică, 2 septembrie 2012

Ganduri despre arta auto-infrangerii

Nu stiu altii cum sunt si ce gasesc bun in a-si crea singuri necazuri, dar gandurile de astazi, nascute tocmai din  aceasta situatie sui-generis, m-au determinat sa exprim cateva reflaxii despre intentia publica, deja mediatizata dar, inca, nesustinuta oficial, de a se relua demiterea presedintelui, printr-un nou referendum, cu ocazia alegerilor parlamentare.

Mai intai, ma gandesc cat de rational poate fi cineva care, confruntat cu un esec nascut dintr-o proasta organizare, nici nu si-a evaluat foarte bine infrangerea. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, nu atat sistemul BINE PREGATIT SI PUS LA PUNCT i-a conferit fostului presedinte dublususpendat castig de cauza ci, paradoxal, tocmai acele rezultate initiale, din parlament, obtinute mult prea facil care, pur si simplu, au imbatat intiatorii miscarii. Acestea, dandu-le, irational, iluzia succesului si facandu-i sa nu mai aprofundeze intrega conjunctura interna si internationala, prin atat de simpla si importanta analiza SWOT, au facut ca balanta sa incline in partea opusa.  

Apoi, ma gandesc la lipsa de logica a initiatorului acestui nou demers.
Departe de a-mi permite o critica la adresa dlui profesor, nu pot sa nu tin cont de situatia actuala care, contrar asteptarilor, se pare ca nu mai este atat de favorabila USL-ului. Cand afirm acest lucru ma gandesc, din pacate, la INCONSECVENTA acelora care lipsesc si care, logic, ar fi trebuit sa-si apere voturile invalidate. In afara de cele cateva sute, sau chiar mii, de contestatari ai modului antidemocratic de rezolvare a referendumului  "la masa verde", in ultimele zile se observa usoara resemnare, ca si cum poporul si-a acceptat soarta. Iar fara o puternica sustinere Parlamentara, printr-o majoritate covarsitoare, nu este ILOGIC sa "vinzi, deja, pielea ursului din padure", cand nici nu ai plecat la vanatoare? 

Daca coroborez cele doua aspecte sus-pomenite ma gandesc ca, in lipsa altei strategii de contracarare si diminuare a "PUTERII RAULUI", la care am facut referire ieri, cei care isi doresc atat de mult debarcarea demisului uita cele mai simple principii de lupta politica si, mai mult, uita ca NU INTERESELE LOR trebuie sa primeze, CI VOINTA POPORULUI SUVERAN. Ori, pentru a-si demonstra capacitatea si forta de a reprezenta vointa poporului, trebuie sa se astepte, volens-nolens, inceperea noii sesiuni a Parlamentului.

Din nefericire, prin modul diletantist in care s-a procedat nu s-a facut decat sa se dea "apa la moara" tuturor acelora care au manipulat si discreditat votul liber al poporului, sa se mobilizeze, fara a fi nevoie, "TOTI OAMENII PRESEDINTELUI" si, ca in vechea zicala, sa se planifice utopii iluzoriu- castigatoare, de tipul "dam vrabia din mana pe cioara de pe gard".   Strategic si total deconspirat

Ca si  in arta de "a-ti bate singur cuie-n talpa" sau a auto-infrangerii.

O arta pe care nu ti-o preda nici o facultate.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu