luni, 12 mai 2014

Despre ... ingrijorari

„Aflarea în treabă este isprava omului neputincios.” — Petre Țuțea

O fi sau nu ingrijorator acest Twitter si postarile de pe el, nu stiu asa cum nu stiu nici daca relationarul Facebook are avantaje sau dezavantaje pentru un simplu cetatean. Si nu ma ingrijoreaza.
Nu ma ingrijoreaza nici bombardierele strategice, de orice tip si natie. Ele exista inca de pe vremea "razboilui rece" si vor exista cat rasa umana va mai hotara, prin liderii ei luminati, sa mai faca umbra Pamantului.

Ce ma ingrijoreaza, insa, este dorinta evidenta de a epata, atunci cand bunul simt te obliga la o cu totul alta pozitie. Ma gandesc, astfel, la situatia creata prin evidentierea neregulilor aparute pe "prima mosie democrata" a tarii, nu numai pe  si in hartii ci, mai ales in fapte, fara ca institutiile abilitate sa reactioneze, la campania desueta pe care si-o fac unii fosti lideri pdl-isti care, cu nonsalanta, si-au dat votul spre o inrobire absconsa a tarii, la promisiunile uitate sau ignorate, dupa marele kitsch care, de fapt, caracterizeaza democratia originala romaneasca si la multe alte iluzii pierdute postdecembrist. Si lista ar putea continua, probabil, la infinit asa cum au ajuns si ingrijorarile simplilor cetateni din acest mirific, dar ridiculizat spatiu.

Auzeam, la postul de radio pe care-l urmaresc in deplasarile mele prin judet, ca in Elvetia s-ar intentiona realizarea un referendum pentru stabilirea salariului minim la vreo 3000 euro, situatie neagreata, insa, de marea masa a cetatenilor. 
Asa da democratie, nu? Ce ti-e si cu bogatii astia! 

Si uite-asa, mi-a ramas gandul la lichide.
Nu pentru ca unii ar bea VODKA, iar altii WHISKY. Le-am gustat pe amandoua si, cu adevarat, atunci cand nu te astepti, nu tu bei alcool ci alcoolul "te bea".
Dar nici asta nu este ingrijorator, atata timp cat stii, cu subiect si predicat, demonstrat la tv, sa folosesti cuburile de ghiata.

Si mai ingrijorator, de fapt, este un fragment dintr-un articol care completeaza, perfect, "speta" in care ne scaldam printr-o proasta diplomatie si inepta slugarnicie si conducere spre o esuare lemantabila a vaporului numit Romania, din cauza ... oamenilor neputinciosi  (redau prin copy-paste):

"De aici şi comparaţia cu Rogozin. În timp ce pe vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin îl interzicem şi prin spaţiul aerian, pe vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt l-am lăsat să ne călărească în Transilvania, deşi intenţiile Budapestei sunt aceleaşi vizavi de o anumită zonă din Ardeal ca şi ale Rusiei faţă de Transnistria. Şi Viktor Orban a venit în România când a vrut şi ne-a dat lecţii şi indicaţii preţioase cum ar trebui să ne purtăm cu minorităţile noastre, reprezentate toate de deputaţi în Parlamentul de la Bucureşti, iar cea maghiară de câţiva zeci de parlamentari, în timp ce minorităţile din Ungaria nu au niciun reprezentant în actualul Parlament de la Budapesta. Pe atacatorii Ucrainei sau ai Republicii Moldova îi penalizăm, pe cei ai statului român îi linguşim şi le cântăm osanale de buni vecini ce sunt."
(http://adevarul.ro/news/politica/orban-interzis-rogozin-vrea-enclave-etnicepentru-maghiarii-afara-ungariei.html)

Si asta ca o continuare a ceea ce media "puncta" la inceputul anului:
"Viktor Orban întoarce spatele Europei şi se aruncă în braţele lui Putin" (http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/viktor-orban-intoarce-spatele-europei-si-se-arunca-in-bratele-lui-putin)

Nu avea dreptate, atunci, Petre Tutea?

PS: Din pacate, impartirea "uneltei" ma face vulnerabil spre diferite greseli, ca si in cazul de fata, pentru care cer scuze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu