Parafraza
"Minciuna stă cu LIDERUL la masă,
Dar asta-i cam de multişor poveste:
De când sunt LIDERI, de când minciună este,
Duc laolaltă cea mai bună casă."
Dar asta-i cam de multişor poveste:
De când sunt LIDERI, de când minciună este,
Duc laolaltă cea mai bună casă."
(dupa alexandru Vlahuta)
Ramai siderat cum se poate minti in Romania democrata si postcomunista de astazi. Si spun lucrul acesta dupa ce l-am ascultat pe inca presedintele nostru, ilegal - poate pe buna dreptate - dupa afirmatia presedintelui senatului, cum se lamenta in fata delegatiei FMI pentru nerealizarile recente si cum infiera, intr-o maniera aproape batjocoritoare, demagogia clasei politice care, spunea el, a impiedicat realizarea obiectivelor stabilite cu respectivul organism international.
Fara sa faca referire la un partid anume dar tintind, cu siguranta, actuala putere USL, domnia sa manipula delegatia Fondului intr-o directie binecunoscuta care, inca, mai suporta urmarile principiului care, de opt ani, sta la baza politicii sale, "DIVIDE ET IMPERA".
Insa nu la acest principiu vreau sa ma refer, el ramanand un subiect de meditatie.
Astazi mi-am propus sa redau cateva din gandurile avute in ultima tura de serviciu (si trebuie sa subliniez subiectivitatea unora dintre ele), serviciu de care "ma bucur" datorita "grijii parintesti" a presedintelui si partidului care-l reprezinta de a "democratiza" societatea romaneasca si de a o "asana" printr-o SELECTIE NATURALA asemanatoare genocidului de care a fost acuzat defunctul presedinte comunist al Romaniei.
Sa ma explic.
La intalnirea sus-mentionata se "batea moneda" pe slaba dezvoltare a sectorului particular, recte a IMM-urilor. Dar cine a inmormantat cateva zeci de mii de astfel de intreprinderi in doar trei ani si jumatate de guvernare ? Nu PDL-ul sub "sublima conducere" a presedintelui dublu suspendat ?
Nu sunt specialisti. Dar cine indemna elita, din toate domeniile, in perioada 2009 - 2010, sa profite de libertatea de circulatie ? Nu tocmai onor domn' presedinte ?
Salariatii sunt batjocoriti si injositi de patroni si de "uneltele" acestora. Dar cine modifica, in aceeasi perioada, Codul Muncii si legile anexa si reducea poporul doar la o masa de manevra electorala ? Nu PDL si presedintele in functie, atunci pe "cai mari" ?
Sa mai adaug Legea Pensiilor care (aici sunt subiectiv, caci m-a dezavantajat direct) s-a votat datorita "emintentei" ARTIMETICIENE si prestatiei scenice a AMORALEI prahovence ex-mis ?
Aceste cateva scurte exemple sunt relevante pentru perioada guvernarii Basescu, caci el a fost "varful de lance" al unui Guvern cu premier marioneta.
Cine s-a opus dezvolatii economice si sociale in perioada noiembrie 2009 - mai 2012 ? Si cine a sustinut pauperizarea totala a populatiei in contrast cu inflorirea financiara continua a ELITEI PDL-isto - BASISTE, pentru care nu exista criza ?
Nu e ca-n pilda aceea cand HOTUL striga hotii ?
Nu pot trece peste situatia USL-ului.
E drept, el este la putere doar de SASE luni, timp in care nici un partid nu ar fi putut realiza ceva, in conditiile discordiei nationala. Trebuie sa fin realisti si sa recunoastem aceasta stare si, de ce nu, neputinta.
Pentru ca, pana la urma, neputinta nominalizarii unor ministri IMACULATI, LOIALI si DEDICATI poporului suveran a condus la gravele disfunctionalitati administrative, punctate de PROMISIUNI NEONORATE si de sincope organizatorice (intre care cea mai elocventa priveste esecul de la referendum).
Si, din aceasta cauza, se poate afirma ca si aceasta alianta poate fi acuzata de demagogie politica.
Dar doua exemple, de ultima ora ( ca sa spun asa ), vin sa confirme ca minciuna face buna casa cu orice lideri, de orice culoare politica:
Primul se refera la accesarea fondurilor europene.
Discutam, in tura de ieri, cu un cetatean domiciliat intr-o comuna argeseana, care are pamant, acareturi si conditii de a primi astfel de fonduri. S-a inscris la APIA si a demarat procedurile de selectare. A facut TOT ce i s-a cerut prin APARATUL BIROCRATIC al institutiei, inclusiv a platit taxele substantiale (aberante, in fond), in speranta obtinerii acelei finantari.
Nu a obtinut-o. De la el, din comuna si pana la Pitesti s-au pierdut nu numai documente, dar si pamant intabulat si specificat in toate planurile.
Urmarea ? S-a lasat pagubas si isi bleastema ideea care l-a pagubit de cateva zeci de milioane de lei.
Al doilea exemplu se refera, strict, la politic.
Domnul presedinte se plange de nerealizarile guvernarii USL. Dar intre consilierii dumnealui se afla UN LIDER IMPORTANT al UNPR, actual partid din alianta USL. Chiar la Cancelaria Presedintelui.
Unde este demagogia politica?
In incheierea gandurilor de astazi, vreau sa conturez o idee nascuta nu din masteratele si doctoratele pe care la au onoratii consilieri prezidentiali ci dintr-un bun simt nativ romanesc, cu importante nuante spirituale (dar nu legate, neaparat, de o anumita confesiune).
Ii rog pe cititorii curiosi sa vizualizeze si sa faca gestul criticului, ACUZATORULUI, care arata cu degetul spre cel, sau cei, criticati. Ati observat ? Un deget acuzator este indreptat spre persoana, locul, fenomenul sau mediul vinovat.
Dar, SURPRIZA !
Daca va uitati mai atent, inspre ACUZATOR stau stranse TREI DEGETE. Care, parca, sunt mai acuzatoare decat acel solitat indicator.
Despre aceste lucruri, cu siguranta, presedintele nostru nu a fost consiliat.
Si nici cu privire la urmatorul citat:
"De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? … Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău."
Din toate aceste considerente, cred, adevarata si reala demagogie politica se regaseste in parafrazarea de la inceput. Iar casa respectiva nu e alta decat Palatul Cotroceni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu