marți, 13 noiembrie 2012

Ganduri la doua citate pe o tema veche

"Inainte de a spune ceea ce am de spus, vreau sa fac foarte clar pentru toti ca nu este treaba mea batalia politica. De asemenea, vreau sa stiti ca ceea ce am de spus este in virtutea art.80, al.2 din Constitutie, care il obliga pe presedinte sa vegheze la functionarea institutiilor statului.  Declaratia de astazi este justificata si de faptul ca ma simt responsabil pentru romani si Romania si, nu in ultimul rand, am dreptul de a vorbi si de a spune adevarul", a subliniat seful statului, de la pupitrul Administratiei Prezidentiale.


"Din pacate, evenimentele din vara au dus la amanarea pe termen nelimitat a deciziei, care ii afecteaza pe romani si economia romaneasca. Decizia Comisiei de a avea un nou raport cu privire la MCV in decembrie era una care sa ne ajute, sa se constate ca eventual a fost o ratacire a politicienilor in vara, si spun ratacire dintr-un motiv simplu: a castigat vreun roman vreun leu din reducerea atributiilor CCR, schimbarea Avocatului Poporului, a castigat vreun roman vreun leu din suspendarea presedintelui?", s-a intrebat Traian Basescu.
(http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-atac-la-parlament-au-castigat-romanii-vreun-leu-din-suspendarea-mea-1201263)

Am redat doar doua citate din recenta conferinta de presa sustinuta de  CEL dublul suspendat, inca presedinte, pentru a completa cele cateva ganduri pe care le-am avut la postarea anterioara, "Adevarata demagogie politica". Cu referire stricta la cele doua pasaje evidentiate in rosu.

Totusi, inainte de a incepe, nu vreau sa fiu partinitor. Asa cum spuneam si anterior, demagogia politica este prezenta la toti reprezentantii si in toate partidele pentru ca, "principial", niciunuia dintre politicienii nostri (SAU CU FOARTE PUTINE EXCEPTII, carora le cer scuze) nu le lipseste strategia machiavelica: "scopul scuza mijloacele" (aici se impune un amendament: "Extrem de cunoscuta expresie "Scopul scuză mijloacele" a lui Niccolo Machiavelli nu este bine citată. Ea trebuie inteleasa in acest fel: "trebuie să avem în vedere rezultatul final".(http://www.realitatea.net/citate-celebre-dar-incorecte)
Probabil ca dupa alegerile din decembrie realitatea va demonstra demagogia din campania abia inceputa.

Dar sa revin la gandurile de astazi, strict legate de cele doua citate.

Spunea dl inca presedinte, referitor la primul citat:
"De asemenea, vreau sa stiti ca ceea ce am de spus este in virtutea art.80, al.2 din Constitutie, care il obliga pe presedinte sa vegheze la functionarea institutiilor statului."

Vreau sa-l dezamagesc atat pe dumnealui cat si pe consilierii, doctori in manipulare, care-l "pregatesc" pentru astfel de iesiri. 
Articolul respectiv (80, aln.2) spune, cu subiect si predicat, astfel:


ARTICOLUL 80 Rolul Preşedintelui
"(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice
În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate."(http://legeaz.net/constitutia-romaniei/articolul-80-constitutie)
Fara sa fii doctor in drept sau, daca vreti, chiar in "drepti" se vede clar ca din context S-A OMIS ESENTIALUL, ADICA ceea ce dl dublususpendat NU A FACUT, de loc, in tot mandatul sau: EXERCITAREA FUNCTIEI DE MEDIERE.
La acest fapt am facut referire inca din 2010, cand ii scriam personal ca ACEASTA SE ASTEAPTA de la Presedintele pe care il votasem (pasajul respectiv se regaseste in postarea initiala de pe blog, intre mesajele adresate Presedintiei).
Daca ar fi sa fac un comentariu, m-as referi la ceea ce ma doare si as fi acuzat de prea mult subiectivism. De aceea, legat de acest prim citat, nu pot spune decat atat: 
Aceasta este ADEVARATA DEMAGOGIE POLITICA !
In al doilea citat, tot dumnealui afirma:"a castigat vreun roman vreun leu din suspendarea presedintelui?"
Fara a minimiza impactul referendumului asupra mediului de afaceri, dar aici nu trebuie sa uitam MANIPULAREA PARACIOASA SI MINCINOASA, facuta cancelariilor "suzerane", trebuie sa spun ca noi, romanii de rand, NU AM CASTIGAT NIMIC DIN RAMANEREA LUI la "putere".
Am fost saraciti de guvernarea Boc (pardon, BASESCU, curat ANTICONSTITUTIONALA), umiliti si marginalizati pentru ca EI, gasca pedelisto-basista sa-si rotunjeasca "pungile si burtile" si suntem intrebati daca am castigat vreun leu ? 
Pai asta-i batjocura-batjocurei.
Ce sa castigam, cand prin "matrapazlacurile" PEDELISTE, facute cu fonduri europene, acum suferim ca guvernarea USL este verificata "la sange", parca ea ar fi fost cea vinovata. Dar, ma intreb, RAMANEREA LUI LA "POST", ne-a adus altceva decat SCUMPIRI, NOI UMILIRI si, nu in ultimul rand, ACEEASI ATITUDINE DICTATORIALA SI DISPRETUITOARE CU CARE NE TRATEAZA ?
Si iarasi, pentru a nu fi din nou subiectiv (si a nu explica aparatului de partid prezidential cat am pierdut de pe urma grijii sale, democratice), nu pot face alt comentariu decat:
Aceasta este ADEVARATA DEMAGOGIE POLITICA !
Nu uit, insa, un lucru. Cineva, odata, a scris un roman intitulat "Si tu vei fi tarana".
Poate ca cei care se cred nemuritori ar trebui sa mediteze mai mult la ultimele zile. Si la ultima mare inmormantare. 
Un mare actor spunea (il parafrazez), la despartirea de Iurie Darie, ca la nastere toti primim certificatul de deces.
ACEASTA ESTE MAREA REALITATE, NEDEMAGOGICA. 
SI CU ASTA RAMANEM, indiferent daca suntem presedinti sau simplii cetateni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu