duminică, 27 ianuarie 2013

Ganduri de ... DUMINICA

" A-nceput de ieri sa cada 
  Cate-un fulg, acum a stat "

Asa isi incepea George Cosbuc nemuritoarea-i "Iarna pe ulita".

Poate de aceea mai marii CNADNR-ului, institutie platita, la greu, din bani publici si taxe care mai de care mai "costisitoare", au hotarat sa-si tina sedinta "speciala" la Balea.

Stau si ma gandesc, cat de prosti pot sa creada nimicniciile lor ca suntem si cat de neajutorati sunt, onor mariile lor, ministrii actuali care nu stiu ce se intampla pe "tarlaua" lor.
Spun acest lucru, deoarece premierul se arata foarte contrariat de situatia in cauza, vicepremierul cu responsabilitati in domeniul administratiei publice cerea masuri concrete de dezapezire (sic!), dar ministrul, in a carui "ograda" se afla sus-numita institutie n-a "marcat momentul". Sau, cum nu am avut eu acces la media, nu sunt la zi cu informatia si si-a exprimat dezamagirea fata de situatia creata (adica fata de descoperirea in sine).

Ce pot sa spun, in toata aceasta speta de cheltuit bani publici, este ca GOGOMANIA respectiva ar tine in Congo, Zimbabwe sau mai stiu eu ce tara din lumea a patra. Caci, cu certitudine, nu pentru analize s-au adunat responsabilii drumurilor nationale si autostrazilor acolo ci, asa cum face orice institutie care se respecta, PE BANI PUBLICI, pentru a "uda" anul care s-a incheiat si a-l "stropi" pe cel nou inceput. Cu whiskey vechi si "Dom Perignon" caci, asa cum spuneam si in alta postare, OBRAZUL GROS DE MULTA CHELTUIALA ARE NEVOIE.
Intre altele fiind spus, atata timp cat am activat intr-o organizatie neguverna-mentala si am participat la multe training-uri in locatii din cele mai diverse, am avut ocazia sa intalnesc, din belsug, asemeni "intalniri tovarasesti" de "analiza si bilant", adevarate chiolhanuri, ca sa nu ma exprim altfel.

Intrabandu-ma de ce tot suportam asemenea impertinente (din pacate majoritatea raman "neprocesate" de media, sau mediatizate cu "intarziere" politica), am gasit un raspuns simplu de tot, pentru o meditatie intr-o zi simpla, de duminica, zi lasata de Dumnezeu si pentru repaus spiritual:
"Dragostea de bani e rădăcina tuturor relelor"
Pentru cei interesati, le recomand macar o lecturare a acestei meditatii  (http:// www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/ Articole/ Sa fii bogat fat de Dumnezeu.html), daca nu o incursiune prin Sfanta Scriptura (in loc de bani, intelegeti orice tine de nimicnicia omeneasca: chiolhanuri, suete, fala samd).

Ca sunt mult mai multe cazuri asemanatoare, nu cred ca este o surpriza. Ca nu s-au luat masuri, la fel. Astept, totusi, ziua aceea cand, parafrazandu-l pe Cosbuc, sa auzim:

"A-nceput de ieri sa cada 
 Cate-un sef, la bugetari
 Cu pretentii, mahari mari
 Cu venituri nesimtite,
 De "smenari".

  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu