joi, 10 ianuarie 2013

Ganduri la o ... CAMPANIE

Dupa "ravasirea" de anul trecut si un istoric mai mult decat discutabil, nu este de mirare ca astazi toata media a fost "cu ochii" pe initiativa ministrului de interne. Si ca asteapta "rezultate" fulminante.

Gandurile de astazi, pe care le doresc cat mai echidistante, sunt legate atat de modul in care, asa cum s-a intamplat si cu alte institutii ale sistemului comu-
nist, s-a vrut a se democratiza un aparat rigid, cu organizare si reguli stricte cat si de eficienta "epurarilor" post-decembriste si nu numai.

Daca stau bine si ma gandesc, intregul minister a trecut prin mai multe cutremure, din care vreau sa amintesc numai umilinta suportata cu ocazia  mineriadei din ianuarie 1999. Si redau, dupa Wikipedia:

"Batalia de la Costesti: Bătălia a început în jurul orelor 14 și s-a încheiat în jurul orelor 17, cu victoria minerilor. Forțele de ordine aveau aproximativ 2000 de combatanți, inclusiv trupe speciale DIAS și BAOLP, numărul minerilor fiind de aproximativ 15-20000.
Minerii au străbătut pe jos cei 3 kilometri dintre Horezu și Costești. Au încercuit zona și au atacat din toate părțile. Din spate jandarmii au fost atacați de săteni din Costești, înarmați cu pistoale de semnalizare.
Numarul jandarmilor căzuți în mâna minerilor se ridica la peste 1500; prefectul de Vâlcea, Nicolae Curcăneanu, a fost luat deasemenea ostatic."

Dec ce am amintit acest moment?
Pentru ca, urmarind desfasurarea evenimentelor de atunci, nu am inteles ce strateg i-a lasat pe jandarmi si politisti in DEBLEU, in timp ce de sus minerii isi desavarseau tactica operationala, de parca erau condusi de insusi Napoleon, nu de Miron Cosma. Pierderile si urmarile sunt cunoscute si se afla in rapoar-tele de specialitate.

Al doilea eveniment cutremurator s-a petrecut mai recent, cand ministerul a fost efectiv CURATAT, redus si, astfel, paralizat in anul 2012.
Nu pot comenta ce si cum s-a facut aceasta curatenie.

Cu aceste doua exemple in minte, campania pe care domnul ministru de interne o doreste de verificare si clarificare mi se parte cel putin utopica.

Mai inatai pentru ca, asa cum aminteam si anterior, pentru a incepe un astfel de demers trebuie O PREGATIRE BETON. Ceea ce nu stiu daca s-a putut face intr-un timp atat de scurt si atat de mediatizat. Probabil ca s-a uitat de acel proverb care aminteste ca "Pisica cu clopotei nu prinde soareci". Caci, trecand peste legile si organizarea specifice, legea nescrisa care guverneaza nu numai aceasta institutie, LEGEA TACERII, ii sperie si blocheaza pe cei de  buna credinta, care exista cu adevarat in minister si doresc, realmente, O CURATENIE EFECTIVA a sistemului (aminteam, cu cateva postari in urma, de o astfel de "traire" a unui cunoscut).

Apoi, exista un sistem propriu care ar fi trebuit sa "contabilizeze" toate aceste practici si metehne. Daca nu cumva el a fost folosit in cu totul alte scopuri si pentru cu totul alte interese.

Dar pentru ca "NUMAI CINE NU INCEARCA, NU CASTIGA" sper ca, avand concursul si girul tuturor celor  interesati de adevar, aceasta campanie sa se poata constitui intr-o piatra de inceput, o fundatie noua pentru recladirea si revitalizarea acestei institutii, atat de vitala pentru natiune, Ministerul Afacerilor Interne. 

Si ca sa raspund unui moderator de la un post de radio, care a facut o emisiune tot pe aceasta speta, exista atat de multe cadre de buna credinta, inlaturate din sistem pe motiv de "lipsa a pcr" incat, cu siguranta, O ROCADA, chiar si una mica, este oricand posibila. 
Parerea mea.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu