joi, 3 ianuarie 2013

Va fi 2013 anul schimbarii paradigmei ?

"Patria se cheama poporul, iar nu tagma jefuitorilor! " 
                                                                                     Tudor Vladimirescu


Cu siguranta ca si maestrul Nicolaescu a fost de acord cu aceasta lozinca atunci cand s-a alaturat Revolutiei. Si a luptat pentru libertate, dreptate si o alta lume, mai buna. Daca a reusit sau nu, are cine sa judece, mai ales din prisma indragitei dumisale meserii, regia.
Dar, despre cei disparuti, numai bine! Dumnezeu sa-l odihneasca !

Gandurile de astazi nu sunt legate de disparitia unui alt mare corifeu al cine-
matografiei romanesti. Informatia am primit-o in aceasta dimineata, ca orice simplu cetatean.

Intr-o tura geroasa si anosta dar greu suportabila, din lipsa oricarei preocupari pentru factorul uman, am reusit sa gandesc. Iar gandurile au fost legate de o stare, bascalioasa as spune, dar caracteristica epocii pregatite de toti cei care, urmarind desavarsirea Revolutiei, au uitat cui trebuia sa serveasca aceasta. Si stare respectiva este data de ADEVARUL trist, dar real, transpus in sloganul: "DE PROMISIUNI AM PODUL PLIN".

Nu stiu daca este cineva care sa nu fi fost afectat de acest adevar. Si nu cred ca a avut alte reactii decat de repulsie si revolta.

Tocmai la aceasta stare am meditat, deci, in timpul primei ture de serviciu in anul 2013, sau 2012 + 1, cum il transcriu superstitiosii. De fapt nu la starea propriu-zisa, ci la asteptarile pe care le avem, cu totii, de la EI, alesii si numitii de pe toate palierele PUTERILOR STATULUI.

Sa ma explic.

Asa cum se poate subintelege, sloganul de mai sus ne aminteste cat bine ne fac VORBELE. De care nu s-a facut risipa in nici o campanie, electorala sau de oricare alta natura, si in nici o incercare de schimbare, de peste 23 de ani.

De aceea, stiind citatul latin "FACTS, NON VERBA !" (fapte, nu vorbe), mi-am dat seama ca ACEASTA SCHIMBARE DE PARADIGMA este realitatea pe care o asteptam de la EI, in A.D. 2013.

Fara fapte, societatea omeneasca nu ar fi ajuns la nivelul de astazi. Istoria o demonstreaza din plin, de la raspandirea crestinismului la cucerirea spatiului cosmic. Daca un vizionar nu si-ar fi transpus planurile, gandurile, vorbele in fapte probabil ca astazi nu mai postam aici (ca un simplu exemplu). Dupa cum spunea Hacob Paronian: "Nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe, de vorbe; judecaţi după fapte şi veţi fi siguri că, de veţi căuta un sculptor, nu veţi da peste un tăietor de lemne."

Meditand la FAPTELE, pe care mai marii nostri ni le cer noua, am inteles ca, de fapt, in anul 2013 si urmatorii, EI trebuie sa demonstreze, PRIN FAPTE, ceea ce este atat de important in rezolvarea gravelor probleme cu care se confrunta PATRIA. Aceasta este marea schimbare, si de fapt SINGURA pe care, cel putin eu, o astept de la TOTI alesii si numitii nostri.

Sau, ca sa-l parafrazez pe J.F.Kennedy, le-as traduce sloganul sau celebru "Nu intrebati ce poate sa faca tara pentru voi, intrebati-va ce puteti face voi pentru tara" astfel :

Nu va intrebati cum va poate sustine poporul mai mult in atingerea planurilor voastre (adica cum sa-l sugeti si sa-l jecmaniti), intrebati-va ce TREBUIE sa faceti VOI pentru prosperitatea POPORULUI (patrieinorodului, daca vreti) !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu