marți, 22 ianuarie 2013

Ganduri despre ... TRAI

Lacomia strica omenia, spune un vechi proverb romanesc si cred ca in aceasta perioada "fierbinte", de aprobare a bugetului pentru anul 2013, nimeni nu se mai gandeste la el. Cel putin dintre bugetari.

De ce ?

Pentru ca urmarind "chinurile facerii" acestui instrument atat de important pentru natiune, "supt" directa obladuire a F.M.I.-ului, dar si relatarile din mass media si de pe bloguri cu privire la "marile dezbateri" bugetare pro sau contra austeritate nu pot sa nu remarc, iarasi si din nou, nimicnicia alesilor nostri si a beneficiarilor fotoliilor manageriale din domeniul acesta, al sugativei  bugetare, care pentru ei este mana cereasca, iar pentru noi ciuma si batjocura.

Spun blogurile, si nu numai, de salarii si pensii nesintite in sectorul de stat si sunt date exemple concrete, cu subiect si predicat. 

Am incercat sa fac un mic calcul si mi s-a parut aberant sa te bati "cu pumnul in piept" pentru ca ai reusit, ca Guvern, sa dai pensionarului 30 de lei si "mojicului" inca 50 de lei la SALARUL MINIM PE ECONOMIE, cand acesta din urma (salarul) este doar a 41,83 parte din salarul unei personalitati ROMGAZ, bine stipendiata cu 32.630 lei/luna cum reda http://manifest-economic.blog-spot.ro/2013/01/proiectul-legii-bugetului-de-stat-pe.html?showComment=1358803458394 . Tot aici, la comentarii, am gasit si alte exemple despre modul in care se poate duce in Romania libera si democrata, ca bugetar, un trai mai mult decat decent. OPULENT.

Acest mod de viata, mult peste limita oricarui bun simt la un bugetar, nu ar fi nici o problema la un intreprinzator privat. Cunosc destule asemenea exemple.

Despre acel trai decent ma gandesc, la aflarea "nasterii actualului buget" si la problema care se ramane din proverbul de la inceput. Problema este cum se poate asigura un trai decent amaratului cu un ajutor de somaj de 270 lei sau chiar fara, pensionarului care din pensia minima de 350 lei trebuie sa-si cumpere medicamente si sa-si plateasca darile care, in total, depasesc 500 lei si acestea sunt doar niste umile exemple.
VIATA BATE FILMUL, in domeniu.

Proverbul de la inceput este zdrobitor, pentru umanistii democrati romani, caci el ne arata, in realitate, de ce ne merge noua, romanilor, din ce in ce mai prost in timp ce vecinii nostri, chiar si bulgari, prospera.

Pentru ca, tradus in zilele noastre, dupa starea de fapt a NATIUNII si a salariilor nesimtite cu care se rasplatesc DOAR REPREZENTANTII BUGETARILOR (caci numai reprezentantii o duc bine, nu si sclavii acestui sistem), acesta este principalul motiv al actualei situatii politico-sociale a Romaniei secolului 21:

LACOMIA A STRICAT ROMANIA ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu