miercuri, 30 ianuarie 2013

Ganduri despre ... CONSTANTA IPOCRIZIE

CONSTÁNȚĂ s. 1. invariabilitate, uniformitate. (~ vitezei de deplasare.) 2. invariabilitate, (livr.) imuabilitate. (~ unui fenomen.) 3. v.consecvență

IPOCRIZÍE s. duplicitate, falsitate, fățărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar și fam.) machiaverlâc, (înv.) fățărie, prefăcanie, prefăcătură, procleție, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.) 


Cand m-am hotarat sa ma asez, astazi, in fata calculatorului aveam in minte o cu totul alta abordare. Rutina m-a facut, insa, sa accesez cateva din blogurile pe care le urmaresc. Nu mare mi-a fost mirarea cand am gasit urmatoarele postari, pe care le redau prin copy-paste, care mi-au schimbat total "constanta ochirii":


luni, 28 ianuarie 2013

DE ULTIMA ORA

Ministerul Apărării Naţionale trebuie să prezinte un proiect legislativ care să reglementeze sistemul de pensii militare, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta."Despre pensiile militarilor, ministrul Apărării trebuie să vină - e în discuţii cu sindicatele care îi reprezintă pe cei care au avut de pierdut în urma recalculării - şi urmează să vină cu proiectul legislativ. (...) Va veni ministrul Apărării, după ce termină toate discuţiile, pentru că, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării, cei 10% în mod nedrept au avut de pierdut şi atunci, trebuie găsită o soluţie prin care să nu-i afectezi pe cei 90%", a răspuns Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu delegaţia FMI despre restituirea sumelor datorate de MApN ca urmare a revizuirii/recalculării. AGERPRES " (http://scmdtarguocna.blogspot.ro/).


" marți, 29 ianuarie 2013

NU ESTE BINE domnule Ponta ! DE CAND SI PANA CAND IN TIMP DE AUSTERITATE PENTRU TARA ,SE MARESC PENSII LA M.Ap.N ? RASPUNSURILE DATE LA CONFERINTA DE PRESA din 28.01 2013 ,IN LEGATURA CU SITUATIA PENSIILOR MILITARE ,VA DESCALIFICA IREVOCABIL ! ESTE INADMISIBIL CA UN PREMIER SA 'ARUNCE PUR SI SIMPLU RASPUNDEREA POLITICA ,PE UN MINISTRU IN FUNCTIE DE O LUNA SI JUMATATE DE ZILE ! ESTE INCREDIBIL CE PRIORITATE EXTRAORDINARA AVETI...'''SA NU FIE AFECTATI CEI 90 % CU PENSII I MARITE ! DUPA CE LEGE AU EI PENSII MARITE ? SAU VRETI SA SPUNETI CA DE ACEEA ATI PLECAT DIN SALA DE SEDINTE A PARLAMENTULUI ROMANIEI ,CA ROBERTA ANASTASE SI BASESCU SA FACA JOCUL PDL IN FURTUL BANILOR NOSTRII ?CU ALTE CUVINTE SI PE INTELESUL TUTUROR : GUVERNATI PE LEGILE BOC ? CA PROCUROR SUSTINETI ILEGALITATILE SI ABUZURILE ?" (http://scmdfiliala1arges.blogspot.ro/)


Cum am fost (si inca sunt) interesat de O REPARATIE neaparat necesara, dupa prestatia total anticonstitutionala, din 2010, a fostei coordonatoare a Camerei Deputatilor, repetenta in artimetica (sic!) dar sustinuta de asa-zisii protectori si aparatori ai libertatilor democratiei noastre "originale", m-am simtit cam "in aer" dupa lecturarea lor. Nu stiu cum se simt liderii si membrii sindicatului in cauza care, inca din timpul ministrului Dobritoiu, au prezentat acel proiect de lege cerut acum de premier, dar situatia in sine imi pare mai mult o comedie neagra decat o rezolvare a intelegerii care a consfintit acel pact, incheiat intr-un moment cheie al existentei USL-ului si acum facut uitat.

Mai mult, asemanator celui (sau celor) care au aclamat "procesul comunismului" dar NU A (AU) FACUT ABSOLUT NICI UN GEST DE REPARATIE a situatiei care a adus dezatrul asupra Romaniei, atitudinea premierului nu poate primi alta calificare decat ca IPOCRITA. Si spun acest lucru doar apeland la memoria blogosferei si a face trimitere la toate postarile de pe site-ul sindicatului respectiv, legate de acel proiect al legii care, in timpul mandatului fostului ministru, a suportat ample dezbateri la care a participat chiar un reprezentant al conducerii Ministerului Apararii.
Dar cum Romania este patria unde "nu stie stanga ce face dreapta", iar ilegalitatea primeste girul politic al independentei "acelei statui legata la ochi", este foarte normal ca tot ce se intampla si in acest domeniu, al pensiilor militare, sa fie tratat cu o CONSTANTA INDIFERENTA.

Cat despre parerea mea, ca simplu cetatean, cred ca simpla abrogare a Legii 263/2010, votata atat de vicios si surprinsa pe "sticla" media, putea rezolva toate problemele atat de discutate pe bloguri. Caci asa mi se pare normal sa se faca ORICE REPARATIE. PENTRU DREPTATE SI ADEVAR. Asta presupune, insa, verticalitate, moralitate si onoare. Ceea ce, daca se tine cont de postarea a doua, vis-a-vis de modul in care s-a votat acea mult discutata lege, exista DAR LIPSESTE CU DESAVARSIRE. 

Cel putin dupa cum o demonstreaza faptele, ca o CONSTANTA A IPOCRIZIEI.

Astfel, raman cu gustul amar al victoriei ratate din vara anului trecut, al asteptarii ipoteticei noii varste standard de pensionare si al actualitatii incontestabile a versurilor inegalabilului Constantin Tanase, care incheie unul din intepatoarele sale pamflete in acest mod:

"Pleac -ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarăsi am votat ca prostii,
Si cu asta ce-am făcut?
                                   Constantin Tanase (1880 - 1945)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu