joi, 15 august 2013

Despre (I)realitatea ... cotidiana

Viața nu înseamnă să ai în mână cărți bune, ci, uneori, înseamnă a juca bine având în mână cărți slabe.“ - Jack London

"Oficial imi merge bine" este titlul unui hit simplu al trupei "Simplu".

Meditam la acest titlu si la melodia in sine in timp ce asteptam, in gara, sosirea unui musafir drag noua si ma gandeam la cat de bine ne merge, astazi, cand cresterea economica, pe care o tot trambiteaza guvernantii, ne ajuta sa traim un trai decent. CU GHILIMELELE DE RIGOARE.  
Peste tot chistoace si ambalaje, pet-uri si doze goale, balarii si toate binefacerile "culturale" ale unei libertati prost intelese, intr-o democratie prost aplicata. Intr-o gara noua, cu pretentii.

Toate acestea, nu m-au impiedicat sa ma gandesc la ceea ce ar fi trebuit sa fie, in realitate,  societatea romaneasca daca ...

Si mi-am dat seama, rememorand informatiile de ieri, cat de IREALA este prezentata realitatea pe care o traim noi, oamenii de rand, simplii cetateni fara masini de lux si garda de corp, fara ifose, vile si iahturi de saraci bugetari, fara ...

Am pus aceste doua randuri de suspensie pentru ca mi-am adus aminte de un banc din "epoca de aur" care suna cam asa:

" La un C.A.P. o scroafa a fatat UN  godac.
Si cum situatia trebuia raportata, la CUASC s-au raportat doi. Si cum trebuia raportat tot mai sus, de la judet si pana la C.C. al P.C.R. s-a tot raportat, iar TOVARASULUI i s-a prezentat situatia:
- La CAP-ul "X" s-au fatat 12 godaci!.
Tovarasul a decis, transant:
- Un godac merge la export, restul pentru populatie, la consum!"

Si, pentru a relua ideia lasata in suspans, am inteles cat de importanta, pentru cresterea in ochii LOR, este institutia statisticii.
Caci cine altcineva poate oferi cifre fara acoperire si da sperante iluzorii, atunci cand trebuie (sau cand nu trebuie)? Doar ea, statistica.

Ca sunt fara nici o legatura cu viata de zi cu zi, ca nu incalzesc cu nimic somerul batjocorit sau muncitorul injosit, ca nu produc nici un efect in planul social lipsit de orice perspectiva si omenie, nu mai trebuie relevat. 
Cifrele sunt incolore, inodore, insipide, impersonale si sterile. 

Doar apolitice nu sunt. A demonstrat-o statistica indiferenta a anului 2012 si o demonstreaza statistica laudaroasa a (I)realitatii cotidiene.

Deci, oficial ne merge bine. Real, stim cu totii ca nu. Mai putin EI, cei care si astazi ne pregatesc un mod de viata asemanator bancului din "iepoca".
Lor si intregului aparat de dezinformare si manipulare le doresc sa aiba parte de tot binele pe care ni-l previzioneaza noua, simplilor cetateni.

Si tot LOR, le aduc aminte un adevar pe care, cu siguranta astazi, in timpul prezentei la inchinare, de Sfanta Maria, l-au ignorat:


"Porunceşte-le bogaţilor din veacul de acum să nu se îngâmfe, să nu-şi pună nădejdea în bogăţiile nesigure, ci în Dumnezeu, Care ne oferă din belşug toate lucrurile, ca să ne bucurăm.
Spune-le să facă binele, să fie bogaţi în fapte bune, să fie generoşi, gata să împartă cu alţii,
adunându-şi astfel drept comoară o bună temelie pentru viitor, ca să apuce adevărata viaţă."       

                                                                     (http://ro.bibleserver.com/text/NTR/1 Timotei 6)

Simplu, nu?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu