Ca omenirea este la rascruce, nu incape indoiala. Doar daca te uiti la ceea ce se intampla, in aceste zile, in fierbintele Orient Apropiat si este de ajuns pentru a intelege "speta".
Ca Romania este la rascruce, de asemenea nu mai trebuie evidentiat. De peste 20 de ani nu reusim sa gasim busola dupa care sa ne orientam si, cu toata experienta intaiului comandant de cursa lunga, ne indreptam rapid spre "ochiul ciclonului", gata sa ne lasam devorati de cei care ne-au "implementat" democratia dar au uitat sa ne-o si demonstreze.
Am ramas mai mult decat surprin astazi cand, incercand sa-mi expun gandurile dupa o pertinenta analiza a ceea ce inseamna pericolul sirian ascultata, in tura de ieri, la un post de radio, am cautat un citat "la obiect". Surprinderea a venit de la site-ul http://cuvintecelebre.ro de unde am si preluat marea majoritate a acestora, ca si pe cel de astazi, dar nu pentru ca am gasit doar o singura redare a gandurilor Majestatii Sale, Regele Mihai ci pentru ca, asa cum este el, citatul, nu se regaseste si in Top 10.
O prezentare mai clara a unui viitor incert, cel putin pentru noi romanii, nu cred ca se putea face mai ales din perspectiva insumarii celor trei mari adevaruri existentiale: morala, credinta, memorie. Daca despre morala faceam referire si in ultima postare (nu stiu cu cat succes), daca despre credinta tot imi expun parerea de ceva vreme (fara pretentii de "specialist"), despre memorie mi-a ramas intiparit, asa cum l-am mai postat si anterior, celebrul citat care spune ca ISTORIA NE INVATA CA OAME-NII NU INVATA NIMIC DIN ISTORIE (am redat din memorie). De aceea am si spus ca viitorul nostru este incert.
In aceste conditii, trecand peste propaganda politica, peste luptele intestine din toate sferele, peste cotidianul incalcit si sumbru marcat de manipulare si dezin-formare nu este de mirare ca nu ne putem rupe de trecut, nu ne putem lepada de naravurile comuniste si nu putem respira, in voie, aerul democratic la care am visat si pentru care ne-am solidarizat in decembrie 1989. Sau, poate pentru ca aerul de atunci era atat de plin de pulbere si gloante, incat cei care l-au respirat au trebuit sa plateasca cu viata (cum sugera un banc al timpului), memoria noastra a ramas atat de atacata, viciata, virusata?
In context, ar fi mult mai multe de spus si despre MORALA, CREDINTA si MEMORIA Occidentului "liber si democrat". De la modul in care s-a facut impartirea postbelica a Europei, pe un servetel de hartie la modul in care s-au antrenat "luptatorii pentru libertate" deveniti inamici publici sau cum s-a aprins un fitil mai mult decat periculor in niste tari cat de cat guvernate, acum devenite adevarate bombe cu explozie intarziata (subiecte care ar trebui sa dea de gandit celor "mari" care au uitat de cei mici, oropsiti si manipulati).
Din aceasta cauza si tocmai pentru ca priveste viitorul atat de sumbru si incert, citatul Majestatii Sale ar trebui sa fie pus la loc de cinste, analizat, disecat, studiat si previzionat.
Cat despre gandurile mele, chiar daca voi fi luat "in vizorul" celor care se ocupa de pacea mondiala, raman acelasi sustinator al ADEVARULUI care, de mii de ani, ne invata ca
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna."
2 Timotei 3:16,17
Caci, incercand o umila parafrazare a citatului de inceput, cred ca lumea de maine nu poate sa existe fara "omul lui Dumnezeu".
O demonstreaza istoria si in special istoria crestinismului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu