Neale Donald Walsch (născut pe 10 septembrie 1943) este un scriitor american, cunoscut pentru seria Conversații cu Dumnezeu.
Sunt multe motive pentru care as fi putut posta altceva dar astazi, vazand toate zbaterile neesentiale si nereale pentru transformarea si viitorul nostru, m-am gandit sa redau, prin copy-paste, o scurta pilda si o extindere a ei, invataturi revelate tot in singura Carte care merita atentie. Mai ales din partea celor care pretind ca vor schimbarea Romaniei. Si care se completeaza, perfect, cu citatul de mai sus.
Succes la citit si, mai ales, la meditat!
"Adevarat, adevarat va spun ca daca grauntele de grau care a cazut pe pamant nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce mult rod.
Cine isi iubeste viata o va pierde; si cine isi uraste viata in lumea aceasta o va pastra pentru viata vesnica.
Daca Imi slujeste cineva, sa Ma urmeze; si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca Imi slujeste cineva, Tatal il va cinsti."
Asa sta scris in Sfanta Evanghelie dupa Ioan, capitolul 12 iar parabola reprezinta chintesenta schimbarii.
Putem sa nazuim orice si chiar "sa ajungem pe noi culmi de progres si civilizatie", realizarile respective nu ne vor ajuta la nimic fara o schimbare reala, profunda, de esenta. Iar aceasta schimbare priveste insasi existenta noastra, atat de contradictorie si controversata despre care sfantul apostol Pavel spunea:
"De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli.
Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de manie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase care v-ar putea iesi din gura.
Nu va mintiti unii pe altii, intrucat v-ati dezbracat de omul cel vechi cu faptele lui,si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut." (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/coloseni/3/)
Invatatura este crestina, simpla, concreta, facila,
Depinde doar cum o aplicam, transpunand-o in viata de zi cu zi. Si asta este problema noastra la care, inca, nu am gasit raspuns dici dupa aproape 24 ani de libertate.
Mai ales de gandire!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu