sâmbătă, 28 septembrie 2013

Despre ... o melodie

Nu ne tragem din maimuță, dar ne îndreptăm cu pași repezi spre asta.
Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, d. 28 noiembrie 1989), părinte ieromonah, teolog și artist român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București), supranumită Capela Sixtină a Orientului.

Am gasit constatarea, sau mai bine spus meditatia, de mai sus in timp ce incercam sa depasesc, asa cum mi-am propus, insatisfactia realitatii cotidiene.
Si, pentru ca nu mi-am propus s-o analizez, motivez aceasta insatisfactie doar prin titlul unei emisiuni de pe un vector media, emisiune care mi-a confirmat multe din gandurile expuse pe blog:

VERDICT: ASASINAT. ŢINTĂ, ROMÂNIA

(http://www.realitatea.net/verdict-asasinat-tinta-romania-editie-speciala-jocuri-de-putere_1279941.html)

Starea, ca atare, poate fi contestata de cei care sustin ca ne indreptam intr-o directie buna, suntem sanatosi si ne merge bine, ca natiune. Nefericirea face, insa, ca toate tragediile recente sociale, economice si chiar politice sa demonstreze contrariul si sa-l intareasca. 

De aceea citatul de la inceput mi-a amintit de un serial pe care, in locul dezgustului nascut din impotenta politica de toate culorile relevata strict in relatia cu poporul, asa cum am mai precizat, dar deosebit de benefica pentru TOTI ALESII SI NUMITII acestui condamnat numit Romania, il urmaresc cu mare placere, chiar daca episoadele se repeta. Asa cum urmaresc si minunatele capodopere ale cinematografiei noastre (si chiar astazi am revazut inegalabilii titani din seria "B.D." carora, in treacat spus, epigonii actuali, amorali si de o "telectualitate" grobiana nu sunt demni nici macar sa le lustruiasca pantofii, chiar daca sunt "popularizati" de o televiziune sau alta) si, iar ma repet, toate prezentarile legate de unul din sporturile pe care eu l-as propune ca "IMPUS" tuturor "cadindatilor" la un fotoliu sau altul, snooker.  

Deci, intre ultima reluare a finalului Mastersului de la Shanghai si inca o pagina de lectura, am urmarit si urmaresc serialul american "Monk".

Acum, nu vreau sa fiu acuzat de reclama ascunsa. De aceea nu la toate cele de mai sus vreau sa fac referire in aceasta postare. 
Gandurile se indreapta doar spre titlul melodiei din genericul serialului, "It's a jungle out there".

Ca jungla umana in care traim acapareaza, incetul cu incetul, societatea, nu mai trebuie evidentiat. Insusi autorul citatului de inceput o spune, cu mult timp inaintea aparitiei serialului.

Ca jungla este acolo, in America, iarasi nu mai trebuie comentat. Libertatea fara discernamant si fara Dumnezeu a dus la ceea ce traim si vedem astazi, peste toata poleiala "de bine" cu care suntem dezinformati (si despre acest lucru am facut referire anterior).

Ca jungla ESTE aici si acum in Romania, o dovedeste clar titlul emisiunii sus mentionate prin realitatea cotidiana a democratiei noastre originale.

Cu toate acestea, pe mine serialul ma impresioneaza.
In toata "jungla de acolo" un personaj de exceptie, cu probleme de adaptare si nu numai, trece peste orice impediment in servirea unei cauze careia i-a dedicat viata: aflarea adevarului. Indiferent de conditii. 

O lectie de viata, caracter, integritate, dedicare si sacrificiu. Pacat ca este doar un serial cinematografic.

Si pacat ca noi si, mai mult, EI nu invatam nimic din istoria omenirii si din Marele Manual de Intelepciune care spune, preventiv la "jungla" pe care noi insine ne-o construim:

" Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume.
Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac." (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan-1/2/)
Ganduri doar la ... o simpla melodie.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu