luni, 30 septembrie 2013

Despre ... nedumerirea continua

În cele din urmă nu ne vom aminti de cuvintele duşmanilor noştri, ci de tăcerea prietenilor noştri.
Martin Luther King Jr. (n.15 ianuarie 1929, Atlanta, Georgia – d. 4 aprilie 1968, Memphis, Tennessee) a fost un pastor baptist nord-american, activist politic, cunoscut mai ales ca luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

Desi nu doream sa ma refer la acest subiect, faptul ca urmaresc site-ul pe care a aparut "speta" de mai jos si, mai mult, contradictia existenta intre aceasta si "referinta" prezidentiala m-a facut sa nu ma pot abtine.
Redau situatia in cauza:
Presedintele la ProTv: "Sunt circa 480 de informari de la SRI. informatie seaca. Cel putin in perioada mea nu s-a primit nicio informare care pe urma sa fi fost transferata Parchetului, pentru ca asta fac serviciile de informatii.  In momentul de fata este o operatiune in derulare." (http://stirileprotv.ro/emisiuni/dupa-20-de-ani/traian-basescu-vine-la-dupa-20-de-ani-duminica-in-direct-de-la-10-00-pe-protv-si-protv-news.html)

Directorul SRI in Parlament : ” SRI a transmis peste 500 de informari pe subiectul Rosia Montana, in perioada Ianuarie 1999 – Septembrie 2013. Rosia Montana a fost mereu in atentia SRI, pentru ca acest dosar constituie o problema de securitate nationala.
Am avut in vedere in primul rind prevenirea riscului de afectare a intereselor nationale, a resurselor statului si a patrimoniului national.
Informarile SRI au fost trimise catre 70 functii de demnitate publica, ocupate de-a lungul timpului de peste 120 persoane.
In rapoartele noastre se gasesc analize despre riscurile si beneficiile realizarii proiectului de exploatare, despre necesitatea stabilirii exacte a valorii si structurii geologice exacte a zacamintului de la Rosia Montana.
In legatura cu manifestatiile, am semnalat faptul ca grupari anarhiste au incercat deturnarea protestelor, de altfel justificate”. (http://radu-tudor.ro/sri-rosia-montana-e-o-problema-de-securitate-nationala/)

O "speta" mai mult decat incurcata si incomoda. Caci cel putin cinci intrebari se subanteleg contextului:
1. Cum trebuie intelese cele doua declaratii?
2. Ce inseamna, de fapt, brambureala de mai sus?
3. Cine se face responsabil de dezinformare si manipulare informationala?
4. Cui foloseste starea de fapt?
5. De ce trebuie sa suporte poporul urmarile acestor inadvertente?

Ca unul care am "fost" in informativ as putea avea unele raspunsuri. Ma opreste, insa, statutul de "simplu cetatean" care nu se poate compara cu analistii si specialistii recunoscuti in materie.
Insa ca simplu cetatean, nu pot spune decat atat: dupa 23 de ani de democratie originala romaneasca culegem ceea ce am semanat. Fara sa tinem cont de avertizarile istoriei si intelepciunii strevachi care ne atentioneaza:
"Nu va inselati: "Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit." Ce seamana omul, aceea va si secera." 
(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/galateni/6/)
Dar la cate s-au s-a ignorat pana cum, mai conteaza mesajul de mai sus?
Eu cred ca da, mai ales ca EI, cei care ignora tot ce scrie in Cartea Cartilor, cea pe care au votat si continua sa voteze, uita ca adevarurile acesteia au fost mai mult decat validate de-a lungul secolelor.
Iar cel mai elocvent exemplu este redat in acest pasaj (pe care l-am mai redat si cu alta ocazie, dar care merita atentie sporita), cu care inchei gandurile nedumerite de astazi:
"Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau." (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/eclesiastul/12/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu