joi, 3 iulie 2014

Despre ... invataturi

„Când nu ești sigur de caracterul unui om, privește-i prietenii.”— Proverbe japoneze
„Când faci un bine, uită imediat. Când ți se face un bine, nu uita niciodată.” — Proverbe arabe


Astazi vreau sa fac o mica pauza. 
Nu pentru ca mi-ar lipsi inspiratia sau as fi in pana de idei. Poate o mica influenta o are si meciul de tenis, acum in desfasurare, care ma impiedica sa ma  concentrez pe un subiect anume. 

Dar am avut timp sa gasesc cele doua proverbe, foarte sugestive, care par sa completeze, perfect, o fotografie gasita pe Facebook, "antologica": doi rivali acum, atunci foarte buni prieteni in acelasi guvern.

Si, pentru ca meciul s-a incheiat asa cum s-a incheiat, sunt alaturi de toti cei care au spus si spun: "fruntea sus, Simona!".

Pentru restul, nimicnicie si desertaciune mioritica, alaturi de cele doua proverbe, doua crampeie de invatatura, care ar trebui sa existe dar lipseste cu desavarsire, mai ales la cei care, alesi si numiti, ar trebui sa ne fie exemple.

Mai intai, un gand al marelui Charlie Chaplin care ne indeamna:

"Fă-ţi griji pentru conştiinţa ta, nu pentru reputaţia ta. Conştiinţa este ceea ce eşti tu, reputaţia este ceea ce gândesc ceilalţi despre tine. Iar ceea ce gândesc ceilalţi despre tine, este problema lor." (http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Charlie+Chaplin)


Apoi, din cea mai "respectabila" sursa, Cartea Cartilor, o invatatura-avertisment care, chiar scoasa din context, ar trebui nu numai sa trezeasca ci si sa socheze prin actualitatea ei:

30 Grozave lucruri, urâcioase lucruri se fac în ţară.30 Lucruri inspaimantatoare se petrec in tara aceasta.
(http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/ieremia/5/)

Cum, insa, totul tine de invatatura, care are multe lacune mai ales in sfera politicului, indiferent de coloratura si orientare, imi dau seama cat de mare este "analfabetismul" la acest nivel.

E binevenita o mica pauza, nu?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu