miercuri, 17 octombrie 2012

Cui foloseste ?

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.


Am selectat acest articol din Constitutia Romaniei, deoarece sunt intr-o mare dilema.
A inceput "marele" cogres al PPE si luarile de pozitie sunt, de acum, cunoscute. De la interventiile media si pana la cina de bun-venit stropite, din plin, dar insuficient, cu manifestatii anti-eveniment, marea aglomerare de sustinatori infocati ai presedintelui Basescu devin una cu peisajul mioritic pentru cateva zile. Nu vreau sa fac alte comentarii.

Ce vreau sa subliniez, insa, prin gandurile mele este tocmai dilema in care ma aflu.

Suntem in plina criza economica, financiara, politica si sociala. 
Abia ne ducem traiul, ca simplii cetateni, suportand consecintele dezastruoaselor decizii luate de trecutele guverne PDL-iste, prin implicarea marelui carmaci postdecembrist aflat, in cartile "nobelistilor" UE, in postura unui "pilos". Adica a celui tolerat, pentru atingerea unor scopuri ascunse care, sigur, vor da "in petec" cat de curand. 
Ne pregatim de niste alegeri deja controversate, in care traseistii politici nu numai ca nu sunt exclusi. Ei sunt pusi la "loc de cinste" in partidele puterii actuale, asteptandu-se ca poporul sa fie de acord cu toate aceste rocade, mai mici sau mai mari, care se pot dovedi fatale.
Studentii au inceput protestele.
Rusia ne ameninta dupa pretentia la Tezaur.
Scumpirile au inceput, deja, sa dea bataie de cap iar parintii, nenorociti pentru ca au avut curajul sa procreeze se intreaba, disperati, de ce trebuie sa plateasca retetele gratuite, pentru copii bolnavi.
Si multe alte nenorociri vin, in perioada de toamna, peste un popor deja greu incercat care, prin Constitutie, este suveran in tara sa.

In aces context mortal de sumbru, dilema mea este legata de cateva intrebari: 
Ce ne aduce bun acest congres, pentru noi, romanii de rand? 
Ce inseamna, de fapt, acest congres pentru Romania? 
Care sunt costurile si cum vor fi ele evidentiate intr-un buget care nu reuseste sa-si mentina linia de plutire, tocmai din cauza manipularilor, politice, la care suntem supusi de catre UE si liderii PPE si a fost calculat total eronat de catre o guvernare legata ombilical de acestia ?

A, probabil ca este, strict, o organizare a PDL-ului. 
Dar cine este PDL-ul ca sa puna infrastructura tarii la dispozitia celor care, nu cu mult timp in urma, ne-au blamat, ca sa nu spun batjocorit ? Este el reprezentantul POPORULUI ?


Oricum ar fi, dilema ramane: serveste acest congres intereselor poporului, unui grup de interese, coagulat intr-un partid de trista amintire sau celui dublu-suspendat care vrea sa-si demonstreze, in fata stapanilor pilosi, pozitia de lider "greu de clintit" ? 

Cui foloseste ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu