vineri, 26 octombrie 2012

O scrisoare ... de "scuzare"

Majestate,

In numele celor peste 7.500.000 de romani care nu-l mai vor pe cetateanul T.Basescu presedinte al lor, va adresez aceasta scrisoare, prin care incerc sa-i scuz acestuia gestul ostil si impardonabil de a ignora un eveniment important al zilei trecute marcat, asa cum trebuia sa fie, de toti cei care doresc mai binele poporului si adevarata renastere a Romaniei. 

Trecand peste situatia conflictuala pe care singur a generat-o si incapacitatea de a se manifesta ca un adevarat crestin (statut pe care l-a tot evidentiat in perioada suspendarii) voi incerca, Majestate, sa-i motivez gestul incalificabil de ieri deoarece sunt sigur ca, in sinea dumnealui regreta, inca, decizia luata.

Mai intai, cred ca trebuie evidentiat mediul in care a crescut si a fost educat vremelnicul actual presedinte. Perioada comunista, care a urmat ultimei conflagratii mondiale a fost, pentru unii dintre concetatenii mei, terenul propice pentru accentuarea celor mai nefaste trasaturi ale personalitatii, fapt care i-a determinat pe majoritatea dintre ei, ajunsi astazi in functii "onorabile" (am folosit ghilimelele tocmai pentru a-i acuza) sa se comporte mai mult decat dictatorial intr-o societate care se vrea libera si democrata.

Apoi, apartenenta la o casta aparte, cum este cea a marinarilor si-a spus cu siguranta cuvantul. In vremurile de trista amintire, cand majoritatea populatiei se confrunta cu lipsurile si nevoile unii dintre ei, marinarii, erau "specialistii" comertului liber (a se citi bisnita), prin care si-au asigurat atat un trai bun in "iepoca" cat si "posibilitati" pentru oportunitatile postdecembriste, deschise "avizatilor".

Nu trebuie uitat ca, spre deosebire de Dumneavoastra, persoana in cauza s-a afla pe o oarecare lista care-i submina setea de conducere, inclusiv pe aceea de lider si pe care a incercat (si cu sprijin de specialitate, a si reusit) sa o evite, sa o conteste si, in final sa o arunce la groapa de gunoi a uitarii (asa sa fie, oare ?).

Cat priveste contactul cu strainatatea, tot spre deosebire de Dumneavoastra care ati fost obligat sa parasiti tara el a fost delegat sa o reprezinte, intr-o functie de raspundere, cu contacte mai mult sau mai putin cunoscute dar previzibile, dupa modul in care acum, ajuns in functia cea mai importanta a statului, isi foloseste P.C.R.-ul. Iar daca activitatea, pro romaneasca, pe care ati desfasurat-o in strainatate a fost urmarita si blamata, continuu, de securitatea comunista, activitatea respectivului este inchisa intre niste dosare pe care, cu siguranta, nu le vom cunoaste inca.

Nu in ultimul rand, Majestate, trebuie inteles ca egocentrismul persoanei in cauza, atat de puternic si accentuat, nu-i permite si nu-i va permite sa admita ca exista cineva care poate fi mai apreciat decat dumnealui. Ori, concurenta pe care personalitatea Dumneavoastra i-o face il obliga sa nu va acorde acea atentie pe care o meritati uitand ca, in felul acesta, Romania a pierdut si pierde marele avantaj al apartenentei la o familie care, cel putin in Europa, asigura un trai decent poporului si o continua afirmare a tarilor respective, MAREA FAMILIE A MONARHIILOR CONSTITUTIONALE (despre acest subiect s-a vorbit foarte mult ieri si, cu siguranta, se va mai vorbi).

Majestate,

Pentru toate aceste aspecte care par a-i motiva gestul,  va adresez scuzele de rigoare cu speranta ca odata, omul Traian Basescu va intelege ca inainte de a fi presedinte, pdl-st sau orice altceva isi doreste el, este un simplu om, un muritor care va ramane DOAR un fost presedinte, spre deosebire de Dumneavoastra, care ati fost, sunteti si veti ramane, vesnic, Regele Romaniei.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa binecuvanteze Romania !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu