vineri, 19 octombrie 2012

Ganduri despre ceva "mai" SUPERIOR

Cu siguranta ca voi fi acuzat de pleonasm, dar ceea ce vreau sa redau prin gandurile de astazi trebuie sa fie exprimate astfel. De ce ? Pentru ca, trecand peste cotidiana bulversare din ultimele zile, cu doua "congresuri" antagonice si luarile de pozitii aferente, ceva pare ca scapa din vedere politicului si reprezentantilor puterilor statului. Si la aceasta situatie vreau sa ma refer, in continuare, prin gandurile mele.

Intre cartile citite cu mare interes in perioada postdecembrista a fost, alaturi de "Istoria romanilor de la origini pana in zilele noastre" a lui Vlad Georgescu si "Operatiunea Autonomous" a lui Ivon Porter (am mai facut referire la autor cu cateva postari in urma), care mi-a marcat, intr-un fel, gandirea si actiunile. Pentru a intelege de ce, voi reda cateva fragmente din introducerea facuta de autor, Cuvant inainte:

"Un al doilea motiv pentru care am scris Operatiunea "Autonomous" ...Si totusi, datorita lui Maniu, curajului unui mic grup de oameni condus de tanarul rege Mihai si loialitatii absolute a armatei romane ... Iar in Romania istoria a fost rescrisa pentru ca tot meritul sa revina PCR, caruia nu i se cuvenea decat in mica masura. Episodul real al loviturii de stat risca sa dispara din istorie". 
(http://www.scribd.com/doc/54502579/Ivor-Porter-Operatiunea-Autonomous-v-0-9-1)

Pentru cine nu cunoaste actiunea si lucrarea, redau pe scurt dupa Wikipedia:

"Operațiunea AUTONOMOUS (uneori ortografiat greșit „AUTONOMUS”) a fost o operațiune din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, desfășurată de serviciile secrete aliate pe teritoriulRomâniei, în anul 1943.
Operațiunea a constat în parașutarea pe teritoriul României - în acel moment, aliată a Germaniei - a trei agenți:
  • Alfred de Chastelain , ofițer cu experiență al SOE și comandantul operațiunii;
  • Ivor Porter - devenit ulterior autor al unor memorii despre România și familia regală română;
  • Cpt. Silviu Mețianu, român emigrat în Marea Britanie.
Scopul aparent al operațiunii era unul dublu:
  • de a contacta partidele politice din România (în special pe Iuliu Maniu) și a căuta o cale pentru încheierea unui armistițiu și scurtarea războiului;
  • în caz că sunt capturați de autoritățile loiale guvernului Antonescu, să convingă serviciile secrete că se pregătește o debarcare aliată în Balcani și să determine o mutare a trupelor germane către est - în pregătirea ofensivei aliate din Normandia.
Cei trei agenți parașutați au fost imediat arestați de către Jandarmeria Română în apropierea comunei Ploscajudețul Teleorman, în perioada Crăciunului anului 1943. Fiind tratați ca prizonieri de război, ei au fost aduși în București și găzduiți într-un apartament din sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei (actualul Inspectorat General al Poliției din Șos. Ștefan cel Mare), în custodia directă a gen. Constantin Tobescu a mr. Constantin C. Roșescu si a mr. Eugen Dobrogeanu .
Cei trei ofițeri au locuit aici până imediat după evenimentele din august 1944, când au fost eliberați și au părăsit România cu destinația Ankara.
Fiind bine impresionați de tratamentul primit ca prizonieri, cel puțin unul dintre cei trei ofițeri - căpitanul Mețianu - a mai revenit în România după încheierea războiului."

Am facut aceasta lunga introducere pentru ca vreau sa subliniez doua lucruri:
Mai intai, ca marele proces al comunismului realizat sub obladuirea "celui mai iubit, de catre PPE, conducator postdecembrist" nu a "repus" in drepturi adevarul istoric al unui eveniment atat de important si, in acelasi timp, atat de hulit de comunistii si neocomunistii, spun eu, care au condus si conduc, inca, destinele Romaniei.
Legat de aceasta, al doilea lucru pe care vreau sa-l subliniez este ca singurei personalitati inca in viata, implicata in acele evenimente, Regelui Mihai, tanarul conducator de acum 68 de ani, nu i se acorda atentia cuvenita si nici posibilitatea cunoasterii vointei poporului, prin referendum, in legatura cu atrocitatea comisa de aceeasi comunisti in anul 1947.

Spun aceasta deoarece acum, cand se pregateste sarbatorirea celei de-a 91 aniversari a Suveranului roman, odata cu sarbatorirea Zilei Armatei - mi se pare o situatie de un excelent bun augur - sper ca toti politicienii  cu adevarat liberi si independenti, democrati, cu adevarat patrioti ROMANI, nu vanduti strainatatii, sa-si aduca contributia la cunoasterea adevarului despre rolul si importanta monarhiei constitutionale, intr-o tara unde dicteaza PPE-ul, UDMR-ul si vasalii lor (citeam pe un site de o posibila intentie de federalizare a tarii. Am spus-o si eu, cu cateva postari in urma, dar cui ii pasa ?). 

In aceste conditii, mi se pare mai important sa ne sarbatorim PATRIOTUL decat "marile realizari PPE-iste", sa lasam, macar pentru un moment ura si dezacordurile ce ne despart si sa ne aducem aminte de ISTORIA NOASTRA si nu a altora si sa-i dorim celui mai SUPERIOR in toate abordarile (asa cum a demonstrat-o si in fata Parlamentului) :

La multi ani, Majestate !

Dumnezeu sa va binecuvanteze si, impreuna cu Dumneavoastra, sa binecuvanteze Romania !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu