vineri, 5 octombrie 2012

Pentru cine vor mai bate clopotele?

Incerc sa-mi exprim gandurile care au aparut dupa ce am urmarit ultimele dezbateri pe un anumit post Tv si nu reusesc sa descifrez care este adevaratul scop pe care liderii aliantei USL il urmaresc.

Pe de o parte am receptat un mesaj dur si intransigent pe care un fost presedinte al PSD-ului il adresa actualei conduceri a aliantei, pe blogul sau, pe de alta parte vad contrarile din PNL si incercarea de ejectare a unui alt fost, in partid. Ascult consternat cum se marseaza pe rezultatele exceptionale obtinute de alianta in alegerile locale (evitandu-se, constant, amintirea durului esec de la referendum) si imi dau seama ca supermasina care circula doar cu viteza a doua, dupa cum amintea un important analist, are o hiba nemaiintalnita pana in prezent, dar normala pentru politicul mioritic: lipseste lumina din cutia de viteze.

Au inceput petirile in colegiile electorale.
Vom ajunge, cu siguranta, sa ne minunam cine si cum va reprezenta poporul in Parlament dar nu stim, sigur, daca participarea va fi dupa vechea sau noua numaratoare. 
La fel de neclar este si cum se va vota. Va fi un vot "pentru" sau "anti"?

In departare se aud clopote.
Nu este nici o sarbatoare, nici vreo inmormantare. Este doar un semnal de aducere aminte a ceea ce a fost si de atentionare pentru ceea ce urmeaza.
In acest context, nu pot sa nu-mi aduc aminte trista experienta a unui "puternic" (credea el) edil local dintr-ul partid al aliantei. Ani de zile a condus localitatea ca pe o feuda, de ajunsese sa se autointituleze "taticul" burg-ului, si-a pus in functie toate neamurile si si-a subordonat toate structurile locale, inclusiv pe mai marele prefect. A intrat, insa, in conflict cu staff-ul central (doar el "facea cartile" in zona) si, ignorand realitatea, pur si simplu s-a multumit cu rezultatele obtinute anterior. Aici trebuie sa amintesc si "dezinteresata" intoxicare a superiorului care, manipulandu-l in stilul cel mai pervers, i-a indus o siguranta inexplicabila.
Rezultatul, o cadere dezastroasa, din care nu si-a mai revenit nici astazi. Bineinteles, cu toate urmarile economice si relationare.

Nu ca as fi un fan total al USL-ului, dar tare imi este frica ca  automultumirea in care se complace sa ramana conducerea acestei aliante va duce la un mare si tragic dezastru electoral. Si daca multi analisti vad in aceasta stare un pericol, daca fosti lideri trag un semnal de alarma si atentioneaza asupra pericolului pierderii alegerilor, nu poti sa nu te intrebi: ce se intampla in realitate ?

In ceata in care pluteste conducerea USL-ului si orbirea care i-a cuprins dupa atat de trambitatul "castig" de la locale nu mi se pare anormal sa auzim si o alta intrebare, iminenta de fapt: pentru cine vor mai bate clopotele ?


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu