duminică, 28 octombrie 2012

Dihonie sau proasta orientare ?

"Este, este; nu este, nu este. Asta este !"


Incerc un sentiment de neputinta in fata situatiei create in PNL, ca urmare a candidaturii lui Gigi Becali pe listele acestui partid. Spun acest lucru deoarece nu-mi dau seama exact ce se petrece intr-unul din polii importanti ai USL-ului acum, cand in toate partidele si aliantele bate vantul "listarii" pentru parlamentare. 

Probabil voi fi contestat, admonestat, blamat pentru ceea ce vreau sa spun dar, "pentru ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" si pentru ca "scopul scuza mijloacele, a spus nemuritorul Gambeta" (sic), mi se pare ca "ceva e putred" in atingerea unui scop anuntat in vara, partial castigat la alegerile locale si usor ratat la referendum, iar toata "galceava" pe aceasta speta da, iarasi, apa la moara "inamicului public numarul 1 al USL-ului" si nu numai.

In fata luptei "fratricide" intre principalii exponenti ai actualului PNL nu pot decat sa raman descumpanit pentru ca se uita ca, mai ales dupa decembrie 1989, scena politica romaneasca a fost, este si probabil, va ramane plina de compromisuri, aliante punctuale conjuncturale si, nu in ultimul rand, tributara aspectului financiar, iar respectivul partid nu a avut exceptii de la acestea.

Nu vreau sa repet ceea ce se stie, vreau doar sa amintesc de cazul dl Patriciu, pentru care am o consideratie deosebita dar care, intr-o anumita conjunctura, nu s-a sfiit sa sponsorizeze contracandidatul timpului, fapt uitat si iertat de conducerea PNL de atunci si de "lupii tineri".

Ori, ce mi se pare nelalocul lui acum, pentru ca se uita, este ca prin candidatura sa, dl Becali, asa cum este el, poate atrage un anumit procent de votanti, poate important la momentul sau si, mai mult, poate dispune de oarece sume necesare procesului electoral.

Ce nu inteleg este urmatoarea situatie: PNL, recte USL, lupta doar pentru a-si consolida pozitia si imaginea castigate, cu sute de ani in urma si cu victime ale teroarei comuniste sau doreste, intr-adevat, sa duca la final demersul inceput in primavara?

Daca lupta pentru imagine, pozitie, noblete etc., de acord, candidatura lui Gigi Becali poate fi contestata.

Dar daca doreste sa duca pana la final un demers la care a cam ramas, ce-i drept, "corijent", trebuie sa inteleaga ca toate partidele opozante din A.D.R. si U.D.M.R.-ul vor folosi orice oportunitate, orice chichita pentru a-si atrage votanti si a castiga locuri in Parlament, situatie care poate costa, mai mult decat se intrevede, intr-o disputa care tine, oricum de o traditie mult mai veche decat anul de gratie 2012, an al alegerilor parlamentare.

Aceste ganduri m-au urmarit in ultima mea tura de serviciu si, cerandu-mi scuze pentru unele inadvertente (sunt , totusi, dupa 24 ore de nesomn), inchei cu un citat pe care, sigur l-am mai postat, dar care se potriveste conjuncturii actuale (desi nu sunt adeptul ei, amintesc liderilor USL ca opozitia il foloseste cu mult succes, chiar daca incearca mii de cosmetizari):
"Toţi ştiu că politica e o curvă."
(http://www.lovendal.net/wp52/politica-e-o-curva-citate-celebre-despre-politica-si-politicieni/).

O veche expresie spune: "Atentie ce-ti doresti. S-ar putea sa se implineasca!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu