joi, 6 februarie 2014

Despre ... cum devii indiferent

„Putem să-i iertăm pe copiii care se tem de întuneric, dar adevărata tragedie este a adulților care se tem de lumină.” — Platon


Remaniere, permutari, troc sau gaselnita preelectorala? Nu stiu care este raspunsul corect pentru ceea ce este si urmeaza sa se "parafeze" intre liderii uselisti dar stiu ca, cu siguranta, cineva va beneficia, din plin, de discordia numirilor si rotirilor, contabilizandu-si inca o victorie in meciul "coabitarii" cu puterea.

Dar nu despre politica vreau sa las cateva ganduri ci despre starea continua de intuneric pe care o promoveaza, fatidic, liderii actualei puteri care au promis atat de multe acum doi ani, demonstrand acum ca nu sunt cu nimic diferiti de cei pe care i-au inlocuit cu ajutorul poporului, readus la statutul de simpla masa de manevra si speculatie electorala, dupa ce si-"au vazut sacii in caruta". 

Tuturor acestor lideri, deci, mari presedinti de partide aflate la putere sau "eminente cenusii" care trag sforile ca adevarati papusari le redau, prin copy paste, doua pasaje care intregesc citatul marelui filozof, invatatura pe care o tot ignora desi la investitura ...

 (http://www.bibleserver.com/text/NTR/Matei6)

"22 Ochiul este felinarul trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină,
23 dar dacă ochiul tău este rău, atunci tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşadar, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!"

si

(http://www.bibleserver.com/text/NTR/Ioan3)

"19 Şi judecata este aceasta: lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.
20 Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se expună faptele.
21 Dar cel ce lucrează potrivit cu adevărul vine la lumină, ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu."


Lasand, asadar, politica sa se balacareasca in continuul intuneric de staga, de centru sau de dreapta, atat de bine "propovaduit" pe dulcele nostru plai mioritic, imi dau seama de ce tot mai multi romani devin indiferenti si, de ce nu, reticenti fata de "oferta" democratiei noastre originale. 

Si uite asa ma indrept si eu spre aceeasi indiferenta, mai ales in acest an plin de "evenimente" electorale.

Pacat ca nu pentru asta s-a murit in decembrie 1989.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu