duminică, 9 februarie 2014

Despre ... o intalnire

„Cine vrea să miște lumea trebuie mai întâi să se miște el însuși.”— Socrate

De mai multe zile se vehiculeaza, in zona politicului si media prezinta din plin aceasta "zbatere", nume care de care mai importante pentru un post sau altul.
Nu am nimic cu domnul Iohannis, nici cu domnul Isarescu asa cum nu am avut nici cu domnii Fenechiu, Nastase sau oricare din "fostii" care, acum, valideaza versurile unui cantec care spune "decat premiant in inchisoare, mai bine repetent in drum spre mare". Departe de mine sa antamez un subiect pentru care nu sunt pregatit.

Astazi, gandindu-ma insa ca nevoia stringenta pentru ca democratia noastra sa fie una reala este cea a unei schimbari profunde, de fond si nu doar de nume care, oricand, pot fi gasite cu anume "cusururi" la dosar, mi-am amintit de "o intalnire" veche de aproape doua mii de ani, la care ar trebui sa luam aminte. Toti oamenii si mai ales conducatorii din toate sferele puterilor separate ale statului, de la cel mai inalt nivel si pana la ultimul functionar public din ultimul stat de organizare a acestor entitati.

Este duminica si nu vreau sa fac decat un singur comentariu, dupa redarea integrala a pasajului la care m-am gandit, "cu impact", din aceeasi Carte a Cartilor. Si chiar daca el pare scos din context, importanta lui se poate releva inclusiv in sfera politico-sociala, nu numai in cea spirituala. Sper sa prezinte interes, si-mi cer scuze daca a mai fost redat si anterior, DAR MERITA. (http://www.bibleserver.com/text/NTR/Ioan3).


"Isus şi Nicodim

1 Între farisei era un om pe nume Nicodim, un conducător al iudeilor.
2 Acesta a venit la Isus noaptea şi I-a zis: – Rabbi, ştim că eşti un învăţător Care a venit de la Dumnezeu. Căci nimeni nu poate face aceste semne pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.
3 Isus i-a răspuns: – Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă cineva nu este născut din nou nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu!
4 Nicodim L-a întrebat: – Cum poate fi născut un om bătrân? Poate el oare să intre a doua oară în pântecele mamei lui şi să fie născut?
5 Isus i-a răspuns: – Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă cineva nu este născut din apă şi din Duh nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu!
6 Ce este născut din carne este carne, iar ce este născut din Duh este duh.
7 Să nu te miri că ţi-am spus: „Trebuie să fiţi născuţi din nou!“
8 Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine şi unde se duce. Tot aşa se întâmplă cu oricine este născut din Duhul.
9 Nicodim L-a întrebat: – Cum se pot întâmpla aceste lucruri?
10 Isus i-a răspuns: – Tu eşti învăţătorul lui Israel şi nu înţelegi aceste lucruri?!
11 Adevărat, adevărat îţi spun că noi vorbim ceea ce ştim şi depunem mărturie despre ceea ce am văzut, dar voi nu primiţi mărturia noastră.
12 Dacă v-am vorbit despre lucrurile pământeşti şi nu credeţi, cum veţi crede dacă vă voi vorbi despre lucrurile cereşti?!
13 Nimeni nu s-a suit în cer în afară de Cel Care a coborât din cer, adică de Fiul Omului (Care este în cer)
14 Şi, aşa cum Moise a înălţat şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul Omului,
15 pentru ca oricine crede în El să aibă viaţă veşnică.
16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.
17 Căci Dumnezeu nu L-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
18 Cel ce crede în El nu este judecat; însă cel ce nu crede a şi fost judecat, pentru că nu a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
19 Şi judecata este aceasta: lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.
20 Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se expună faptele.
21 Dar cel ce lucrează potrivit cu adevărul vine la lumină, ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu."

O intalnire cruciala pentru UN CONDUCATOR. Interesant este ca, ceva mai tarziu, acesta a facut cateva lucru care au demonstrat ca intalnirea respectiva a fost de bun augur.

Cati dintre conducatorii nostri se pot lauda cu o asemenea "intalnire"?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu