luni, 3 februarie 2014

Despre ... surprindere

„De obicei, mândria e cauza tuturor marilor greşeli.”
John Ruskin (n. 8 februarie 1819, Londra – d. 20 ianuarie 1900, Brantwood/Lancashire) a fost un scriitor, critic de artă și filozof englez.

O fi surprinzator pentru unii, pentru mine nu ceea ce s-a hotarat intr-o sedinta duminicala vis-a-vis de o "speta" de 2014 fara final sau, mai bine zis, conform cu realitatea cotidianului mioritic postdecembrist.
Ca si dupa evenimentele din decembrie, cand mortii au fost vinovati ca au tras in piept aerul romanesc plin de plumbi ucigasi, pilotul tragicului accident va fi vinovat pentru ca ...bla, bla, bla iar cei din avion pentru ca ... tot bla, bla, bla. Cel putin asa se suptintelege din ceea ce s-a "aflat" pana acum.
Cum eu nu sunt specialist in telecomunicatii, nu-mi pot permite sa ma pronunt in cealalta "speta" a localizarii unui mobil, chiar daca el avea conexiune GPS dar nu m-ar surprinde ca peste cativa ani partenerii nostri occidentali sa demonstreze, cu subiect si predicat, ca respectivul obiect se putea localiza (pentru alte detalii exista un comentariu la postarea "Despre ... o ipoteza" care poate clarifica multe intrebari din oculta abordare a implicarii unui serviciu special in salvarea de vieti omenesti. Cat despre protejarea cu interes, analistii deja dezbat, in media, "cestiunea").

Totusi, cu surprindere, vad ca se incearca o cu totul alta abordare a problemei, prin incercarea de subordonare a serviciului in discutie de catre Executiv.
Un analist "taxa" bine, pe un post tv, ca nu este normal ca un serviciu secret sa se subordoneze altcuiva decat Parlamentului. Si este normal sa fie asa daca se doreste ca acesta sa fie in slujba Tarii. Ca in situatii de urgenta trebuie sa fie in subordinea unui coordonator, asa cum s-a hotarat acum, iar este foarte normal si nu este imposibila o asemenea organizare, mai ales la cati doctori in stiinte avem acum (apropo, se facea, in bascalie, referire la doamna A.D.I., dar ce facem cu miile de "doctori" in toate structurile, care ocupa functii foarte inalte, dar nu sunt in stare sa managerieze, democrat si pentru popor, treburile noastre interne?).

Asadar la aceasta stare de continua surprindere m-am gandit astazi, in timp ce ma luptam cu drumurile nedezapezite in totalitate, inca, din judetul pe care-l strabat cu serviciul si, fara a fi surprins, mi-am amitit de o postare din timpul "spetei referendum" cand spuneam ca cineva este "greu de urnit".

Cu tristete vad ca cel (sau cei) care au organizat "evenimentul" din 2012, fara a-l orchestra pana la capat (caci o orchestra are nevoie nu numai de instrumentisti ci si de un dirijor de exceptie, daca se doreste a rivaliza cel putin cu Filarmonica din Viena), se lupta cu acelasi adversar pe care nu sunt in stare sa-l biruie din simplul motiv ca este tot "greu de clintit". Si pentru ca acesta lupta dupa regulile lui pe care respectivii, ca niste veritabili  outsideri ce sunt, n-au invatat sa le studieze, disece sau, pur si simplu sa gaseasca "veriga slaba" pentru a-l invinge. Si, se pare, nu-l vor invinge nici dupa ce acesta va parasi ringul. Surprinzator, nu?

La fel de surprinzator ca ignoranta pe care aceeasi lideri "de succes" o manifesta fata de un izvor de intelepciune pe care-l folosesc doar de fatada, la investiri, Cartea Cartilor, care spune, intre altele  (http://www.bibleserver.com/text/NTR/Eclesiastul4) :

"13 Mai bine tânăr sărac, dar înţelept, decât rege bătrân, însă fără minte şi care niciodată nu se lasă îndrumat,
14 căci cel dintâi poate ajunge la domnie direct din temniţă, chiar să se fi născut sărac în regatul celui din urmă."

Si cred ca multi vor fi surprinsi de cate alte adevaruri se vorbeste in acest izvor care ar putea, macar in ceasul al doisprezecelea, sa dea mai multa intelepciune celor care, cu adevarat, au nevoie de ea in a conduce o tara, dupa principii corecte, libere, democratice.

PS Iarasi si din nou sunt "presat" de "inlocuitor" spre a-i elibera unealta la care scriu. E vacanta si acum are voie. De aceea nu mai am timp sa corectez eventualele greseli de scriere, pentru care-mi cer scuze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu