duminică, 20 octombrie 2013

Despre ... putin pentru mult

"Nu sunt destept, dar cand privesc in jur prind curaj."

Pare neverosimil acest citat astazi? Nu cred ci, din contra, pare a ne da un imbold si mai mare pentru o introspectie mai mult decat serioasa in noi insine, ca natie si popor beneficiari al unei existente bimilenare, cum ne place sa ne autodefinim. Iar daca mai adaugam si pretentia noastra de "crestini de mai bine de doua mii de ani", butada sagalnicului Nica a lui Stefan a Petrii poate avea conotatii mult mai adanci decat ne inchipuim. 
Sau imi inchipui eu, tinand cont de toata brambureala socio-politica din ultimele zile zguduite de o golaneala mai mult decat iresponsabila.

Tocmai de aceea  astazi ma gandesc la un avertisment aproape multimilenar care ar trebui sa ne dea curaj sa privim cu mai mare atentie la "tot ce misca-n tara asta" si sa ne faca, cu adevarat, mai destepti chiar daca ne place sa ne consideram asa dar, din pacate, fara a avea o baza reala.

"1. In vremea aceea au venit unii si au istorisit lui Isus ce se intamplase unor galileeni, al caror sange il amestecase Pilat cu jertfele lor.


2. "Credeti voi", le-a raspuns Isus, "ca acesti galileeni au fost mai pacatosi decat toti ceilalti galileeni, pentru ca au patit astfel?
3. Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.
4. Sau acei optsprezece insi, peste care a cazut turnul din Siloam si i-a omorat, credeti ca au fost mai pacatosi decat toti ceilalti oameni care locuiau in Ierusalim?
5. Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel."
                                                              (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/13/)
Un gand scurt, pentru o meditatie mare si profunda. De duminica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu