"Nu este semn de sănătate să fii adaptat unei societăți profund bolnave.“
Jiddu Krishnamurti (May 11, 1895 – February 17, 1986) a fost un vorbitor si scriitor indian, abordând în special subiecte filosofice si spirituale.
Sa fi vrut sa scriu ceva mai relevant pentru cotidianul "democratic" pe care il traim si nu puteam nimeri un un exemplu mai bun.
In jurul nostru, al oamenilor simplii, totul este mizerie, duhoare, vetust. De la modul inconstient in care ni se "implementeaza" modelul occidental de viata si pana la lectiile, socant de discriminatorii, depre un trai sanatos si decent, totul seamana cu acele lacase uitate de Dumnezeu in care, in vremea de trista amintire, erau "cazati" spre rezolvare incurabilii cu dizabilitati majore (care nici astazi nu o duc altfel). Sau cu tabloul sumbru al unor poezii bacoviene. Una chiar m-a "inspirat" astazi:
Tablou de iarnă (http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/tablou.php)
Ninge grozav pe câmp la abator
Si sânge cald se scruge pe canal ;
Plină-i zăpada de sânge animal --
Si ninge mereu pe un trist patinor...
E albul aprins de sânge închegat,
Si corbii se plimbă prin sânge... si sug ;
Dar ceasu-i târziu... în zări corbii fug
Pe câmp, la abator, s-a înnoptat.
Ninge mereu în zarea-nnoptată...
Si-acum când geamuri triste se aprind
Spre abator vin lupii licărind.
-- Iubito, sunt eu la usa înghetată...
De ce asta?
Raspunsuri ar fi multe. Unele se regasesc si in postarile anterioare, altele sunt legate de starea deplorabila pe care o parcurgem ca popor si ca familie care nu intrevede nimic bun pentru viitor.
Sau poate pentru ca ... vad ca se implineste din ce in ce mai mult o puternica atentionare, veche de aproape doua mii de ani dar mai mult decat reala pentru timpurile noastre si, in acelasi timp, atat de ignorata de cei care ar trebui sa fie constienti de ea:
"Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona." (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/matei/6/)
Fiindca ... nu-i asa?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu