duminică, 6 octombrie 2013

O alta constatare

Și optimistul, și pesimistul contribuie la societate. Optimistul a inventat avionul, pesimistul a inventat parașuta.George Bernard Shaw 

Un citat interesant astazi cand, se pare, societatea romaneasca este mai divizata ca oricand. Nu o spun eu, o spun toate site-urile media, de ralationare si nu numai.

Ca intotdeauna postdecembrist, dovedind ca nu stim sa invatam nimic din experienta mediului inconjurator, dezbinarea manipulatorie si interesata a facut ca UNII sa se autoconsidere drept "Primus inter pares" ignorand adevarul ca fara popor sunt o nulitate demna de ignorat. 
Si ce erau ei inaintea "marelui circ" decat niste ignorati, unelte ale unui sistem pe care-l urau tocmai pentru a ajunge in fruntea lui (vorbesc de dictatura si totalitarism)?

Interesant sau nu, tocmai o multime de astfel de ignorati au ajuns sa conduca destinele acestei natiuni si, mai mult, calcand peste cadavrele sistemului pe care l-au slujit in trecut dar l-au "convertit" rapid intr-o pseudodemocratie de fatada, s-au catarat in frunte economic, financiar, politic (redare strict alfabetica).

De ce aceasta concluzie?

Pur si simplu pentru ca gandindu-ma, aceste zile, la ceea ce ni se intampla si de ce ni se intampla am ajuns la o concluzie mai mult decat ingrijoratoare, cel putin pentru mine.
Nu este socant sa vezi ca in tot mediul "conducator" economic, financiar, politic si privat nu se regasesc, ca varfuri, reprezentantii reali ai luptei pentru libertate, democratie, anticomunism samd? 

E o constatare care, asa cum spuneam, cel putin mie mi-a dat mult de gandit si de reflectat. Ca nu mai exista un Coposu, un Ratiu sau un Campeanu este normal, timpul si-a pus amprenta. Dar ca respectivii nu au reusit, in scurtul timp cat au incercat sa "implementeze" principiile democratiei reale, sa-si formeze niste continuatori demni, asa cum ei insisi au fost formati, mi se pare cel mai mare esec al luptei pe care au dus-o in comunism, esec care ne conduce spre esec.

In acest context, meditand la ceea ce ne-a adus "ascensiunea ignoratilor", cu toate ca ei au beneficiat, din plin, de pozitiile avut atunci, mi-am dat seama ca nu starea ca atare ii impiedica, ca optimisti sau pesimisti, sa contribuie la dezvoltarea societatii noastre ci statutul, mult mai periculos si insidios, pe care si l-au arogat dupa investitura, acela de ignoranti.  

Altfel cum se explica totala indiferenta fata de ceea ce, spus sub juramant, trebuiau sa stie ca este mai important in activitatea pentru care au fost investiti: asa sa-mi ajute Dumnezeu ?

Dar una este sa juri cu mana pe o carte care nu-ti spune nimic, pentru ca asa trebuie si spune Constitutia si alta este sa te gandesti ce spune Cartea Cartilor pe care ai jurat. Iar unul dintre pasaje spune chiar asa, inca de la inceputul ei:

 "Nu-i asa? Daca faci bine, vei fi bine primit; dar daca faci rau, pacatul pandeste la usa; dorinta lui se tine dupa tine, dar tu sa-l stapanesti."(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/4/)

Indiferent cat de optimist sau pesimist privesti lucrurile.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu