vineri, 3 august 2012

A-nceput JUDECATA. Urmeaza APOCALIPSA ?

Scenariile apocaliptice ne prezinta, intr-o viziune sumbra, un viitor care inspaimanta comunitatile si da de gandit oamenilor de stiinta. Se uita, din pacate, ca titlul "Apocalisei" inseamna, de fapt, DESCOPERIRE. O descoperire "codata", cu foarte lucruri neantelese, spiritual sau material dar care pot fi, totusi, "traduse". Aceasta este, insa, sarcina "parintilor duhovnicesti", de aceea nu voi antama aceasta tema.

Ce vreau sa punctez prin aceste randuri este PERICOLUL pe care-l prezinta IGNORAREA descoperirilor  care au aparut dupa inceperea judecatii. Dupa cum stim, cu doua zile in urma Curtea Constitutionala a inceput analizarea si judecarea spetei: REFERENDUMUL pentru DEMITEREA PRESEDINTELUI - 2012. Patimile politice au declansat in media, si nu numai, un carusel al declaratiilr care mai de care mai belicoase. O constanta s-a remarcat. insa, pe fundalul tulbure al dialogului grobian, pur mioritic: atat puterea cat si opozitia AU DECLARAT CA VOR RESPECTA DECIZIA CURTII.

Ca machiavelismul caracterizeaza, in totalitate, opozitia si sustinatorii ei obedienti, o demonstreaza iesirile necontrolate si fara condescendenta, pe care liderii acestora le-au avut, inclusiv la adresa forumului suprem decizional.

Nu acesta este, totusi, motivul interventiei mele.

Gandurile mele se concentreaza asupra modului in care va actiona puterea in VIITORUL IMEDIAT. Va ramane, incontinuare tributara proastei organizari (din cadrul unor institutii precum ADMINISTRATIA si INTERNELE unde, probabil, sustinatori probasescu isi freaca mainile pentru modul cum si-au dus la capat tradarea) sau reprezentari (EXTERNELE si celelalte organisme cu sarcini specifice) executive, inghitind toate mizeriile puse pe tapet in cel mai pur mod "curat-democratic" basist SAU este gata sa-si reconsidere starea, sa-si recunoasca greselile si sa treaca la "curatenia de toamna"? (nu vreau sa fac alte extensii care, practic, se deduc din balbele si gafele guvernamentale ante-referendum).


Vreau sa trezesc din somn atat Guvernul cat si sustinatorii : nu credeti ca este momentul MOBILIZARII ?
O mobilizare voluntara, pentru a demonstra ca tot ce s-a intreprins pana acum este real si priveste pe toti cei implicati.

Acum este momentul. Acum este timpul sa ne demonstram solidaritatea si sa fructificam acest inceput al NORMALITATII, pentru relevarea DESCOPERIRILOR.

Altfel, daca pierdem aceasta sansa, acest tren al "democratiei reale" este posibil sa implinim previziunile cele mai sumbre: dupa JUDECATA sa urmeze, cu adevarat, SFARSITUL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu