Sunt unul dintre cei peste opt milioane de români care nu l-au ascultat pe preşedintele dublususpendat si a ieşit la vot. Am avut acea viziune,clară şi sigură, ca participarea la acest "EVENIMENT" va fi masivă. Am simţit că, în sfârşit, mândria ca suntem romăni ne va ridica peste media mediocră de participare la ceva care, practic, nu ne mai interesează. Am sperat ca vom reuşi să refacem un lucru care, din păcate, a fost uitat in cei peste douăzeci de ani de "democraţie originală": UNIREA PENTRU ATINGEREA IDEALULUI COMUN.
Că nu a fost şi nu este aşa o demonstrează, astăzi, incapacitatea instituţională şi organizaţionala a forţelor democratice, de a face faţă întregului eşafodaj antidemocratic, pe care un anume cetăţean împreună cu adepţii săi l-au ridicat tocmai pentru a scoate in evidenţă slăbiciunile coeziunii naţionale. Şi aceasta după ce, cu aroganţă şi spirit total antinaţional, ţara şi poporul au fost bălăcărite la aproape toate forurile europene, după ce, cu o impertinenţă demnă de inaintaşii lor şovini, am cunoscut imixtiuni TOTAL ANACRONICE şi ANTIDEMOCRATICE, pentru secolul în care trăim, după ce ni s-a adus aminte ca noi (ŞI NUMAI NOI) facem parte dintr-o mare familie europeană, cu reguli şi indatoriri foarte stricte (depre drepturi, doar la alţii).
Între aceste două evidenţe, ca o continuitate a gandurile expuse şi anterior, in postarile mele, nu găsesc justificarea situaţiei confuze, fără ieşire, pe care o acceptăm: ce se întâmplă cu societatea nostră civilă ?
Anul 2012 a început, dacă vă mai aduceţi bine aminte, cu acea mişcare de susţinere care,în final a dus la căderea guvernului Boc. O participare constantă şi consecventă a UNOR GRUPURI HOTĂRÂTE, a schimbat decizii controversate şi a făcut posibil ceea ce, de atâta vreme, părea imposibil. Au urmat acele mişcări politice (mai mult sau mai puţin morale - DAR IN LUPTA CU IMORALUL, POTI INVINGE MORAL ? ), unele la fel de controversate, care au dus la referendum.
Societatea civilă, sindicatele, oamenii simpli si-au manifestat dispoziţia pentru schimbare.
Şi a venit şocul: suntem într-un impas politic caracterizat de ceea ce, la fel, aminteam anterior: bâlbe, conexiuni subterane, ameninţări, imixtiuni TOTAL ANTIDEMOCRATICE, aberante dorinţe legislative - acum vrem O LEGEA, mâine pe CEALALTĂ ş.a.m.d.
În mijlocul acetui amalgam de situaţii confuze şi contradictorii, se simte o neâncredere, tot mai mare, nu numai în ceea ce s-a întreprins, ci chiar ÎN NOI, ca simplii cetăţeni, care visăm la o adevărată SUVERANITATE si PUTERE A POPORULUI.
Pentru că, din păcate, societatea civilă se erodează, tot mai mult, intre două stări, traditional consecvente în existenţa noastră atât de balcanica şi, din păcate, atât de duplicitară : PARTICIPARE sau INDIFERENTĂ (defetism).
Suntem sau nu suntem ? Aceasta-i întrebarea !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu