duminică, 5 august 2012

"GREU DE ... CLINTIT" - talcuire tranzitorie

Desi pare nefiresc pentru situatia socio-politica pe care o traversam seria "Greu de ucis", in care actorul Bruce Willis demonstreaza cat de eficient este in lupta impotriva raului, mi-a trezit catega ganduri.
Acestea, plasate in contextul mult discutatei si blamatei - de catre actuala opozitie - actiuni de asanare a clasei politice romanesti, mi-au reliefat cateva idei pe care, cu voia dumneavoastra, doresc sa le impartasesc sub forma unui studiu de caz: de ce este TB de neclintit?

In activitatea mea trecuta, am avut norocul sa lucrez cu cativa specialisti autentici, in domeniul analizei si sintezei, de la care am invatat ca pentru a reusi, intr-o actiune oarecare, ai nevoie de un plan de masuri. Acest plan trebuie sa cuprinda toti pasii pe care doresti sa-i faci concomitent cu anticiparea tuturor actiunilor posibile - si chiar imposibile - pe care le-ar putea face adversarul. Daca vreti, o pregatire asemanatoare marilor maestri sahisti.

Analizand tot ce s-a petrecut in ultima perioada, am ramas consternat de ceea ce mi s-a reliefat: o incapacitate a puterii de a previziona viitorul imediat, apropiat, indepartat. Spun asta deoarece am gasit, sau am identificat cateva "chestii" interesante in actiunile opozitiei, pe care le-as numi "DECALOGUL LUI BASE".
Fara a avea pretentia unei analize complete si fara o anumita ordonare, va prezint cele mai interesante aspecte ( cred eu):
- Exploatarea tuturur greselilor adversarului.
Pana acum nu au comentat absolut nimic despre greselile lor ba mai mult, au ignorat orice trimitere la  trecut si la ilegalitati.
- Impunerea unui singur punct de vedere, central si sustinerea acestuia de catre toti subordonatii.
Toate luarile de pozitie au un punct de plecare central, cu sustinere reciproca si fara contrari interne sau
contraziceri.
- Informare permanenta.
Cred ca exista o retea bine structurata, poate chiar cu un aport "special", prin care orice situatie, stare,
incercare de contracarare s.a.m.d. sunt aduse in atentie si contracarate imediat.
- Fructificarea timpului.
Desi se parea ca "ursul doarme", in toata acea perioada de tacere, dupa pronuntarea deciziei CCR, s-a demonstrat contrariul, ulterior orice sageata trasa de putere fiind, imediat, contracarata.
- Pastrarea, cu sfintenie, a secretului intern.
Nimic din ce este in interiorul "echipei" nu transpira. Totul este ermetizat si difuzat doar de "varfuri".
- Folosirea persoanelor cu "competente" si vectori de influenta.
Nu lucreaza cu defetisti, cu diletanti, cu "patati" ( acestia din urma disparand din echipa sustinatoare).
- Folosirea "specialistilor" straini, ca tampon de contracarare a atacurilor.
In fata camerelor se perinda cateva persoane cu "experienta" occidentala, care sustin politica opozitie
si, in acelasi timp,pretind ca reprezinta contacte externe.
- Folosirea constanta a posibilitatilor oferite de televiziunile private.
In afara postului B1Tv si a retelei DIGI Tv, se speculeaza orice posibilitate de propaganda de pe toate posturile ignorandu-se, cu desavarsire Antenele.
- Crearea unui retele de manipulare si dezinformare (prin media, lobby, persoane de influenta).
Sunt lansate spre populatie informatii trunchiate, scoase din context - sau puse in alt context, care produc deruta si confuzie in randul populatiei.
- Ermetizarea intregii actiuni sub corolarul : CINE NU E CU NOI, E IMPOTRIVA NOASTRA.
Subordonarea, in continuare, a principalelor centre decizionale, si nu numai, si incercarea blocarii accesului puterii la "butoanele" conducerii (aici trebuie sa recunosc ca dl presedinte interimar a facut un pas de normalizare a situatiei. Este doar un pas).

Cele prezentate mai sus se pot completa, sau contopi, extinde sau restrange. Cert este ca pasii acestia se observa, din nefericire, fara o contrapondere pe masura (inclusiv de la persoane care ar fi indriduite sa o faca, dar care se complac, deja, intr-o lamentare si, din pacate, un defetism caracteristic plaiului nostru mioritic). Lucru speculat la maximum.

Nu stiu cum va actiona puterea in continuare. Ceea ce stiu, cu siguranta, este ca la orice actiune a sa, opozitia va contraactiona. Dur si din ce in ce mai incisiv. Si mai stiu ca, daca nu se va schimba nimic in strategia si tactica actiunilor viitoare (foarte apropiate si de perspectiva imediata) se va ajunge la un blocaj ireparabil, cel putin pentru urmatorii doi ani. Cand TB va fi, cu adevarat, "IMPOSIBIL DE URNIT". Urmand, pentru initiatori "ANALIZA SI JUDECATA FINALA".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu