miercuri, 29 august 2012

Cel mai ...RÂVNIT dintre ... S-E-europeni

Unul dintre marii scriitori români, Marin Preda, a lăsat posterităţii o frescă a societăţii româneşti din epoca comunistă, intitulată "Cel mai iubit dintre pământeni". Apărut cu puţin înainte de moartea scriitorului, romanul a suscitat foarte multe speculaţii în legătură cu dispariţia prematură a autorului şi, în acelaşi timp, cu personajele acestuia. Pentru cei care nu cunosc opera, lectura acestei interesante construcţii literare   poate clarifica multe dintre întrebările cu care se confruntă astăzi societatea românească, vis-a-vis de cel care, printr-o conjunctură total nepopulară şi nevalidă, a ajuns să fie "cel mai RÂVNIT dintre sudest-europeni".

Lăsând la o parte toate comentariile, analizele sau speculaţiile născute după SCANDALOASA hotărâre a unei CCR tot mai controversate, trecând peste handicapul creat de anularea a peste OPT MILIOANE DE VOTURI, într-o ţară unde s-a recunoscut OFICIAL tendinţa CONSTANT SCĂZĂTOARE a populaţiei dar şi INGHIŢIND INDOLENŢA cu care s-a transmis, în direct şi fără echivoc, că LEGILE sunt interpretabile, deci cei îndreptăţiţi (adică, ei judecătorii CCR) pot interpreta CUM VOR DÂNŞII orice lege, mi-am propus ca astăzi, să dau frâu liber gândurilor mele pentru a găsi explicaţia unei situaţii inexplicabile: cum a ajuns fostul preşedinte dublususpendat, cel mai iubit, dorit, validat şi RÂVNIT sudest-european, de marile cancelarii ale lumii.

Stând strâmb şi judecând drept, am găsit ŞASE (nu vi se pare suspectă cifra ?) motivaţii (CALITĂŢI) pe care vi le aduc în atenţie, fără a intra în mari detalii, comentarii sau presupuneri. Pe acestea le las la latitudinea, inspiraţia sau, pur şi simplu, explicaţia Dumneavoastră.

Precizare: orice asemănare cu numărul fatidicVOINŢEI POPORULUI ROMÂN nu este întâmplătoare.

Prima motivaţie este legată de UNIVERSALITATEA şi COSMOPOLITISMUL persoanei în cauză. 
Cu o prietenie constantă faţă de zone extra-naţionale şi cu susţinători minoritari, persoana susţinută de BOM (a se vedea postarea de ieri) şi-a construit un important bastion antipopular local, apreciat şi aprobat de vizionarii Europei unite, fără graniţe, fără libertăţi şi drepturi NAŢIONALE. Din această cauză, externul a primat internului şi, probabil, va conduce la împlinirea scopurilor celor care-l susţin: o viitoare autonomie garantată de revenirea la pupitrul de comandă din Palatul Cotroceni.

A doua motivaţie este dată de EXCEPŢIONALUL PROFESIONALISM manifestat în TOATE DOMENIILE (vă mai amintiţi că un fost executat a fost acuzat tocmai de această calitate?) de activitate şi, cu precarede, în ARTA NAVIGAŢIEI.
Dacă faţă de alte persoane cu funcţii foarte importante care, conform ultimeleor descoperiri media, nu au profesat nici măcar o zi, persoana ăn cauză se poate LAUDA cu capacităţile sale marinăreşti, trebuie avut în vedere TRASEUL IMPORTANT pe care l-a străbătut, din portul Constanţa până la Anvers, cu mici puseuri rămase în nişte liste albite de anumite servicii intitulate şi "speciale". Toate acestea au contribuit, cu siguranţă, la susţinerea din partea TUTUROR ARMATORILOR LUMII, care i-au apreciat modestia autodefinirii de SALVATOR AL TITANICULUI.

A treia motivaţie, întregind tabloul CEL MAI-ului, priveşte uimitoarea sa  ABILITATE BUSINESS-erească (mă scuzaţi pentru termenul ad hoc). Din cele mai timpurii funcţii s-a gândit să strângă "bani albi pentru zle negre", aşa că din recunoscuta artă a micii bişniţării marinăreşti a trecut la cea a MARILOR TUNURI NATIONALE, materializate în FIER VECHI, case şi TERENURI, bineânţeles sub ocrotirea celui (celor) care, după o interpretare "CU DEDICAŢIE" a legilor în vigoare, avea să-i acorde şi GIRUL IGNORĂRII voinţei populare.

EXIGENTUL MANAGEMENT UMAN urmează, într-o ordine  absolut aleatorie. Ca lider recunoscut, a reuşit prin perfidie şi manipulare machiavelică (a se revedea cazul "acaparării" PD-ului) să-şi construiască un partid-stat, gata să raspundă oricărei butonări pe telecomanda egocentrismului său caracteristic, şi să-şi autoimpună susţinerea în pleiada de aprobatori made facultatea de drept din Cluj, în particular şi din Ardeal, în general.

Urmează, logic, MAIESTRIA PATERNA. Ca un părinte excepţional, nu atât faţă de popor care, ignorăndu-l ca TĂTUC, l-a trimis pe MAREA UITĂRII, ci faţă de propria sa creaţie europarlamentară, demonstrează o grijă inimaginabilă pentru ceea ce urmează a fi mult mediatizatul eveniment al anului, printr-o tăcăre şi o discreţie exemplare, caracteristice celui (sau celei) care nu doreşte a fi readus în atenţie publică datorită încurcatelor file cu semnături conspirative. Aceste două atribute insolite cred că se dovedesc a fi o surpriză nu doar pentru BOM-isti, ci pentru toţi conaţionalii şi interneţionalii interesaţi de mersul abscons al vieţii CELUI MAI. 

Ultima, dar nu cea mai neânsemnată motivaţie este ARTA DISIMULARII, atât de bine aplicată începănd cu "dragă Stolo" şi terminând cu "DISPONIBILITATEA DE COABITARE". Aici nu pot să spun dcăt o frază: cel care ne impresionase până la lacrimi cu show-ul "O MASCA RÂDE, O MASCĂ PLÂNGE" s-a dovedit a fi un lamentabil şi indolent reprezentant al CAMELEONISMULUI POLITIC când, în faţa camerelor de luat vederi o apostrofa pe o bătrânică, de vârstă bunicii respectivului, pentru că-şi exprimase nişte dureri post-calamitate naturală, aşa cum o oarecare doamnă se manifesta intransigentă cu legea împotriva POPORULUI, dar de partea ilegalităţilor unor foşti guvernanţi.

Toate aceste  succinte motivaţii (calităţi) i-au conferit, probabil, în ochii disfuncţionali ai şefilor de cancelarii occidentale, o aureola de erou mitic sau de exemplar UNICAT. Dacă este aşa, şi şi l-au dorit atât de mult, stau şi mă întreb, în încheiere: nu era mai bine să ŞI-L PROTEJEZE instalându-l în British Museum sau în celebra AREA 51 ?

Noi, cu siguranţă, ÎL DĂM GRATIS !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu